Kreće toplinski val: Najviši stupanj upozorenja na vrućinu, bit će do 40 stupnjeva

Foto: Unsplash

Donosimo vremensku prognozu meteorologinje N1 Tee Blažević.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje, a vedro u većem dijelu Dalmacije, otkriva to jutrošnja satelitska snimka. Kako se sjevernije od nas premješta oslabljeni frontalni sustav, u nastavku ponedjeljka mogući su pljuskovi s grmljavinom, većinom u gorskoj Hrvatskoj te na području sjeverozapadne i zapadne unutrašnjosti. Duž obale je na snazi upozorenje na toplinski val, za riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Vrućina će se u nastavku tjedna još intenzivirati. Ipak, ni utorak neće biti posve stabilan. I sutra u unutrašnjosti može biti prolaznih pljuskova s grmljavinom, većinom poslijepodne.

I tijekom srijede će lokalno na kopnu biti razvoja naoblake, moguće u i prolaznih pljuskova s grmljavinom. Na moru pretežno sunčano, u skladu s tim, sve toplije. Od srijede će biti na snazi i najviši, crveni stupanj upozorenja na vrućinu za riječku, splitsku i dubrovačku regiju.

Vrućina će se nastaviti i u drugom dijelu tjedna. U drugom smo ovogodišnjem toplinskom valu. Temperature će lokalno rasti i do 40 stupnjeva u nastavku tjedna, piše N1.

Share This Article