Kreću veliki prometni radovi u Zagrebu, pripremite se na gužve

Screenshot: HRT/Ilustracija

U Zagrebu kreće sezona velikih prometnih radova. Zbog zamjene vodovodnih cijevi zatvaraju se dijelovi važnih gradskih ulica – Ilice i Ozaljske. Radi se i u Sesvetama i u Novom Zagrebu pa gradska vlast apelira da se poštuje privremeno postavljena signalizacija prometa. Mole i za strpljenje kod mogućih gužvi.

Zvuk bagera, čekića i ostalih radnih strojeva – i ovoga ljeta odjekivat će Zagrebom. Prometna gužva je postojana, a stanovnici teško, ali postupno hvataju ritam gradilišta.

– Gužve su i gubite skoro pol dana da bi stigli na određenu destinaciju, otežano je, ali prilagođavamo se, kaže Ana.

– Bolje ljeti nego zimi kad je grad prazan pa bolje iskoristiti to, kaže Maja.

Veći radovi su s prvim srpnjem stigli i u Sesvete. Asfaltira se Zagrebačka cesta, kojom svakodnevno prolazi veliki broj automobila. Radovi u vrijednosti 850 tisuća eura trajat će mjesec dana.

Gotova je prva etapa Branimirove, a u najavi je druga.

Idućih dana otvorit će se gradilišta na Aleji Bolonje i u Ulici kralja Zvonimira. Rekonstruirat će se i nadvožnjak Slavonska avenija-Ulica Grada Gospića. U tijeku su radovi na Srednjacima i Jadranskom mostu, na kojem se, kako kaže Marko Velzek, zamjenik pročelnika za mjesnu samoupravu, promet, civilnu zaštitu i sigurnost, sad planira prebačaj na drugu fazu.

– To će trajati poprilično kao ova faza, nakon toga bi se on vraćao u normalnu funkciju, do kraja godine je očekivano, kaže Velzek.

Za promet će od subote biti zatvoreno i središte grada. Zatvara se Ilica zbog izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda, a od početka tjedna zabranjen je promet i Ozaljskom, piše HRT.

Share This Article