O našoj lijepoj doktorici nogometa pisali su i britanski mediji, natjecala se i za Miss sporta

Screenshot: HRT

Nova komentatorica u emisiji Euro 2024. Tihana Nemčić Bojić ima impresivnu biografiju i titulu doktorice nogometa, a o njoj su svojevremeno pisali i britanski mediji.

Križevčanka Tihana Nemčić Bojić oduševila je gledatelje kao nova komentatorica u HRT-ovoj emisiji Euro 2024., u kojoj je zamijenila Joška Jeličića.

Prvi put u Hrvatskoj žena je stručni analitičar, a iza nje je zanimljiva biografija, piše gol.hr. 36-godišnja Tihana je doktorica nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Završila je edukaciju na Nogometnoj akademiji Hrvatskog nogometnog saveza za nogometnog trenera s licencom Uefa Pro 2018. godine, što znači da može trenirati bilo koji klub u bilo kojoj ligi, a nosi i titulu doktorice znanosti u području kineziologije sporta.

Bivša je izbornica hrvatskih ženskih nogometnih reprezentacija U15 i U17, a sad obnaša dužnost izbornice ženske futsalske A-reprezentacije.

Igrala je nogomet do 2008. godine, a svojevremeno je nastupala i za hrvatsku žensku reprezentaciju.

Tihana je bila i prva žena u Hrvatskoj koja je postala glavna trenerica muške nogometne ekipe, točnije kluba Viktorija Vojakovac kraj Križevaca, koji je trenirala 2012. godine, nakon kraja igračke karijere u futsalu zbog ozljede koljena. Iste je godine bila i finalistica izbora za Miss sporta, a o njoj je tada pisao i britanski Daily Mail.

Share This Article