Bivši trener Torina Jurić: Hrvatska najbolja kad je najpotrebnije

By TVSEI - https://www.youtube.com/watch?v=Btv_pEXinVg, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=107994071

Bivši trener Torina 48-godišnji Ivan Jurić u razgovoru za talijansku La Stampu dotaknuo se odlučujućeg susreta Vatrenih protiv Italije, piše HRT.

Za prolazak u osminu finala Dalićevi izabranici moraju pobijediti Italiju. Tri boda iz tog ogleda gotovo bi garantirala prolazak u osminu finala s druge pozicije. Naravno, ako planove pobjedom protiv Španjolske ne poremeti Albanija, koja bi mogla Vatrene potisnuti na treću poziciju.

Jurić je godinama bio što pomoćnik što trener u Italiji. Kao samostalni trener vodio je Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i posljednje Torino koji je preuzeo 2021. godine.

U petak mu je i službeno istekao trogodišnji ugovor s talijanskim prvoligašem s kojim je dvaput osvojio deseto mjesto, dok ih je sad već prošle sezone odveo do devetog mjesta u Serie A.

Jurić je nedavno trebao preuzeti klupu splitskog Hajduka, no nakon zapinjanja u pregovorima oko financija to se nije ostvarilo te je klupu naposljetku preuzeo Gennaro Gattuso.

– Mi u Hrvatskoj imamo gen za talent. Manje nas je od četiri milijuna, a uvijek smo najbolji, ili skoro uvijek… Ako se nađemo na raskrižju, teško da ćemo podbaciti. Nama je ova utakmica novo raskrižje, moramo samo pobijediti, rekao je Jurić.

Istaknuo je Splićanin da se Hrvatska protiv Španjolske i Albanije na turniru mučila zbog toga što je Luka Modrić pružio nešto slabije izdanje:

– Modrić nam je orijentir, ako se on muči, onda pati cijela momčad, a to kao se dogodilo u prve dvije utakmice Europskog prvenstva.

Vatreni protiv Italije igraju u ponedjeljak u Leipzigu, a utakmica počinje u 21 sat, piše HRT.

Share This Article