DHMZ za jedan dio Hrvatske upalio crveni alarm: Stižu tuča i oluja

Foto: Unsplash

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je crveni alarm za Osječku regiju zbog očekivanog grmljavinskog nevremena koje dolazi nakon prvog ovogodišnjeg toplinskog vala. “Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena”, poručuje DHMZ.

Danas je za cijelu Hrvatsku najavljena promjena vremena. Središnji dijelovi bit će oblačni s mogućim pljuskovima i grmljavinom. U Gorskom kotaru su mogući lokalni pljuskovi.

U Dalmaciji će najviše dnevne temperature biti između 31 i 36 stupnjeva. “Prvi ovogodišnji toplinski val, ponegdje će nažalost završiti uz grmljavinsko nevrijeme”, naveli su.

Tijekom vikenda u naše krajeve dolazi svježiji i vlagom bogatiji zrak zbog čega će temperatura postupno biti u padu i značajno se povećava nestabilnost atmosfere” javljaju iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

DHMZ je izdao narančasta upozorenja zbog visokih temperatura za Zagreb, Rijeku, Split i Knin. Za Liku i Dubrovačko područje izdana su žuta upozorenja. U nedjelju se očekuje promjenljiva naoblaka, mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom. Na moru će puhati bura i sjeverozapadnjak, prenosi n1.

Share This Article