Hrvatska će svim silama navijati za Italiju protiv Španjolske, evo i zašto

Screenshot: RTL/ Ilustracija

Svoju utakmicu drugog kola u skupini B na Europskom prvenstvu Hrvatska je već odradila jučerašnjim remijem protiv Albanije, a večeras je u našoj grupi veliki derbi, najzvučnija utakmica ne samo ove grupe nego i cijelog natjecanja po skupinama na Euru: Španjolska – Italija.

Jasno je da Vatreni nemaju nikakve realne šanse za prvo mjesto u skupini, taj vlak je već prošao, ali svejedno će s posebnim zanimanjem pratiti ovaj dvoboj. Jasno, zbog toga što se u ponedjeljak u trećem kolu igra utakmica Hrvatska – Italija.

Zlatka Dalića i njegov stručni stožer će sigurno zanimati taktičke postavke Azzurra, ali pritom će i navijati za Talijane jer bi im njihov trijumf mogao olakšati u ponedjeljak.

Naime, ukoliko Italija večeras pobijedi, ona će automatski osigurati prvo mjesto u ovoj grupi, neovisno o svim preostalim rezultatima. Azzurri bi bili na šest bodova, Španjolci na tri, a čak i da u posljednjem kolu Talijani izgube od Hrvatske i pritom Španjolska pobijedi Albaniju, završili bi na istom broju bodova (6) te bi Italija bila prva zbog pobjede u međusobnom susretu.

Nije svejedno s kakvom će postavom istrčati Italija

U prijevodu, ako Italija večeras svlada Španjolsku, Luciano Spalletti će u ponedjeljak protiv Hrvatske moći odmoriti udarnu postavu i dati priliku igračima s klupe, a to bi onda bila dobra vijest za Vatrene.

Premda je Italija nogometna velesila, nije to reprezentacija koja ima podjednakih 20-25 igrača nego ovi koji su rezerve većinom ipak kaskaju za prvom postavom po pitanju kvalitete. Mogli bi to nadoknaditi borbenošću i željom da se nametnu izborniku Spallettiju, ali sigurni smo da bi stručni stožer naše reprezentacije, da može birati, ipak radije da igraju oni Talijani koji su u prva dva kola uglavnom grijali klupu, piše gol.hr.

Standings provided by Sofascore
Share This Article