Modrić: Ne smeta nam da nas uvijek svrstavaju u pritajene favorite… Mi smo tu da napravimo veliki rezultat

Screenshot: HRT

Kapetan Luka Modrić najavio je sutrašnji dvoboj Hrvatske i Španjolske u sklopu prvog kola skupine B Europskog prvenstva.

Modrić je usporedio španjolsku generaciju od prije 10-15 godina, koja je osvajala brojne naslove, s ovom danas, javlja HRT.

– Jedna od najboljih generacija u povijesti Španjolske, teško je uspoređivati, ali ova nova generacija je također jako dobra, imaju dobar miks mladosti i iskustva. Talentirani su i jako brzi, pogotovo na krilnim pozicijama.

Je li mu dosta velikih utakmica?

– Morat ćemo biti pravi u svakom trenutku i paziti na detalje. Tako velike utakmice nikad ne dosade. Mi smo ovdje da napravimo velik rezultat. Zadnjih godina pokazali smo da pripadamo samom vrhu. Na EP-ima nam je nedostajao korak za pravi rezultat, tako da se veselimo turniru i želimo napraviti nešto veliko.

Bio je među Vatrenima na SP-u 2006. na ovom mjestu. Također, Hrvatska je opet “dark horse”, nikad među favoritima?

– Da mi je netko na početku karijere dao papir napisati što bi htio bio bi me strah sve to napisati. No tu sam nakon toliko godina, sretan sam da sam tu, veselim se novom velikom natjecanju. Sjećam se te 2006. godine i atmosfere. Nadam se da će takva biti i sutra, a mi da ćemo biti pravi. Ovo drugo, nas to ne smeta, što druge stavljaju kao favorite, a nas kao neko potencijalno iznenađenje. Nama je najbitnije što mi radimo i da smo fokusirani na nas, da pokažemo zajedništvo, samo tako možemo napraviti velike stvari.

Najveća snaga Hrvatske?

– Najveća snaga je naše zajedništvo, dosta je igrača tu iz Katara, neki novi mladi pokazali su da se na njih može računati i da nose razliku, što je plus za nas. Drago nam je i da se vratio Ivan, polako dolazi u formu. No naša je najveća snaga naše zajedništvo.

Još malo o Španjolskoj…

– U prošlosti su baza za reprezentaciju bili Barcelona i Real, a danas njihov izbornik daje priliku igračima iz drugih klubova. Imaju talent, brzinu i mladost, kako ih ja vidim, sigurno su jedni od favorita. Očekuje nas teška utakmica. Nadam se da ćemo biti pravi, ako budemo pravi, kakvi znamo biti, možemo sutra ostvariti dobar rezultat.

Što misli o mladom Yamalu?

– Godine nisu bitne, nego ono što pokazuje na terenu, a Yamal je pokazao nevjerojatne stvari i s pravom ga ističu kao najveću opasnost u Španjolskoj.

Po čemu se Modrić danas razlikuje od Modrića 2006. godine?

– Od 2006. sam dosta napredovao kao igrač u svim segmentima, iskusniji sam. Teško mi je pričati o sebi, najveća razlika su godine.

što misli o skupini?

– Dosta je teška, možda najteža na turniru. No mi smo tu da napravimo veliki rezultat. Zadnjih godina pokazali smo nogomet na najvišoj razini i tu smo da napravimo veliki rezultat, nadam se da ćemo u tome uspjeti.

Standings provided by Sofascore
Share This Article