Jadrić podnio kaznenu prijavu protiv intendanta Bilandžića

Luka Jadrić, bivši potpredsjednik Kazališnog vijeća HNK Split danas je podnio kaznenu prijavu DORH-u protiv intendanta Vicka Bilandžića.
Jadrić tvrdi da je Bilandžić, kojega podupire gradonačelnik Ivica Puljak, zloporabio položaj i ovlasti i nenamjenski trošio novac, te kako je ova prijava njegova moralna odgovornost.

– Podnosim kaznenu prijavu protiv Vicka Bilandžića zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 29.12. 2023. bez suglasnosti Kazališnog vijeća proveo izmjenu Plana nabave protivno članku 24 Zakona o kazalištima, te da je iste poslao kao materijale za dnevni red 16. siječnja Kazališnog vijeća HNK Split, priznavnši da je novac, 60 tisuća eura već utrošen, odnosno da se novac poreznih obveznika trošio nenamjenski i protivno zakonu, izjavio je Jadrić.

Podsjetimo, nezadovoljni radom intendanta pet od sedam članova kazališnog vijeća nedavno je podnijelo ostavku, a vijeće je – raspušteno, piše HRT.

Bivši članovi Kazališnog vijeća tvrde da se u spašavanje Bilandžića umiješao i gradonačelnik Puljak pritiscima i teškim riječima, a Puljak je, pak, u ponedjeljak za HTV komentirao da se umiješao kada više nije bila moguća komunikacija vijeća i intendanata:

– Kazališno vijeće je postavilo nekoliko uvjeta, intendant je sve te uvjete ispoštovao, a oni na kraju opet nisu htjeli prihvatiti izvještaj. Ja jesam bio malo ljut zbog toga što već mjesec i pol dana zavlače i mene i cijelo kazalište, ustvrdio je Puljak.

Na gomilanje problema početkom tjedna upozorila je i bivša članica Kazališnog vijeća HNK Split Dajana Stolić Bohnert:

– Sve je prelilo čašu kad smo vidjeli da nam materijali dolaze u zadnji tren. Mi imamo po poslovniku pravo na elektroničke sjednice, ali da se baš svaki put moraju raditi elektroničke sjednice kad moramo izglasavati nekakve financijske planove, pogotovo godišnje planove, kaže Stolić Bohnert.

Najavljeno je i da za mjesec dana, odlazi i ravnatelj Drame Ivan Plazibat, a neslužbeno, spominje se i odlazak ravnatelja Baleta Pedra Carneria, piše HRT.

Share This Article