Dr. Julije Meštrović dao ostavku na mjesto ravnatelja KBC-a, nije izdržao Berošev pritisak

Prof.dr.sc. Julije Meštrović, ravnatelj splitskog KBC-a odlazi s te funkcije. Od Upravnog vijeća traži razrješenje s te funkcije. Od sredine srpnja odlazi u mirovinu ravnatelj koji je uživao potporu Stručnog vijeća, najvećeg dijela zaposlenika, ali ne i ministra Vilija Beroša koji je na čelo Upravnog vijeća postavio svog čovjeka, kardiokirurga dr. Matu Petričevića.

Odradio je pola mandata, a na odlazak se odlučio kada je izvršeno više planiranih investicija.

– Odlazi uzdignute glave – kaže Dalmatinskom portalu Meštrovićev suradnik.

Ministar zdravstva se povukao u pritiscima na Meštrovića do završetka parlamentarnih izbora, a kada je ponovno zasjeo na tu funkciju, plan se proveo u djelo.

Da odlazi, potvrdio je kratko i ravnatelj Meštrović, koji se ne želi bacati blatom na ustanovu u kojoj je veliki doprinos dao i kao ‘obični doktor’. Osnovao je , naime, Jedinicu intenzivnog liječenja za djecu prije više od dva desetljeća.

Meštrović HDZ-u nije bio prvi izbor ni prije šest godina, htjeli su svog čovjeka nakon smrti dr. Ive Jurića, ali je prof.dr. Ivica Grković koji je u Upravnom vijeću sjedio u ime Vlade, digao je ruku kontra smjernicama vladajućih. Grković je ubrzo smijenjen, a Meštrović je povjerenje stekao svojim radom, dobio i drugi mandat. Sve do prošle godine kada je ostvaren naum Meštrovićeve smjene, piše Dalmatinski portal.

Share This Article