Budimir: Uživam u reprezentaciji; Ivanušec: Ne smijemo upasti u euforiju

Screenshot: Nova TV

Hrvatska nogometna reprezentacija odbrojava sitno do prve utakmice na Euru u Njemačkoj, subotnjeg okršaja protiv Španjolske. Na druženju s novinarima bili su Ante Budimir i Luka Ivanušec.

Budimir će u subotu vjerojatno startati, prvi put na velikim natjecanjima. Bio je dugo bio izvan reprezentacije, a potom se vratio nakon sjajne sezone u Osasuni. Je li vjerovao u povratak u reprezentaciju u ovim godinama?

– Nisam o tome tako razmišljao, igram nogomet i nastojim svaki dan biti bolji. Nisam razmišljao na način “nisam pozvan, imam 30+”… Tu sam, zdrav sam, uvijek sam vjerovao da će izbornik zvati one koji su spremni i koji će pomoći. Desio se trenutak u kojem sam mogao pomoći i tu sam i uživam u tome, rekao je Budimir.

“Yamal će biti velika opasnost, ali imamo rješenje za to”

Budimira su upitali su ga za komentar o mladom Španjolcu, 16-godišnjem Yamalu, kojega neki uspoređuju i s Messijem.

– Poseban igrač definitivno, u tim godinama na toj razini raditi razliku… Nema puno takvih igrača, međutim, njegova zrelost i njegove odluke su na visokoj razini. Bit će velika opasnost, ali o tom potom, imamo i za to rješenje, dodao je Budimir.

Luka Ivanušec je prošle godine bio starter u finalu Lige nacija protiv Španjolske.

– Dobro smo tada odigrali, i mi i oni smo imali svoje šanse, utakmica je bila u egalu i na tragu toga trebamo ponoviti ovu utakmicu, rekao je Ivanušec.

“Sve je krenulo putem kojim sam priželjkivao”

Budimir je u dresu Osasune odradio odličnu sezonu u španjolskoj La Ligi. Postigao je 17 ligaških pogodaka te je sezonu zaključio na petom mjestu ljestvice strijelaca. Osim toga, jedan je od rijetkih nogometaša koji se odlučio za fakultet.

– Imao sam priliku odraditi kompletne pripreme i na taj je način i trener stekao više povjerenja. Sve je krenulo onim putem koji sam priželjkivao. Uspio sam zabiti dosta pogodaka i biti pred sami kraj sezone u vrhu što me čini sretnim i ponosnim. A fakultet? Pri kraju sam, počeo sam dok sam još igrao u Hrvatskoj, malo sam slijedio svoje sestre, one su mi pomogle i probao sam i ja. Ide svojim tokom, malo sporije, ali to ćemo pustiti za neko drugo vrijeme, rekao je hrvatski napadač.

O Španjolcima, prvom protivniku Vatrenih na Euru

– Igrali smo Ligu nacija i na zadnjem Euru, često se susrećemo. Poznato je da Španjolska igra specifičan nogomet, vole umrtviti protivnika. Puno mladih igrača, koji mogu napraviti razliku, jedna jako talentirana reprezentacija, rekao je Budimir.

“Navijači imaju pravo na euforiju, mi ne”

O pritisku navijača uoči početka Eura

– Samopouzdanja imamo definitivno, utakmica s Portugalom nam je dobro došla. Mi igrači ne smijemo upasti u euforiju, navijiači imaju na to pravo, ali mi moramo ići korak po korak. Moramo se maknuti od natpisa i pritisaka i ići korak po korak, rekao je Ivanušec.

– Bilo je prekrasno vidjeti navijače u Neuruppinu, ali je i prekrasno imati svoj mir. Navijači su pokazali da znaju podržati našu reprezentaciju i uživat ćemo u tome, ali sada je fokus na treningu i koncentraciji na prvu utakmicu, dodao je Budimir.

Već po običaju, nakon konferencije za medije Vatrene od 18 sati očekuje trening na Volksparkstadionu koji će biti otvoren za medije 15 minuta, javlja HRT.

Share This Article