Mate Pavić i Marcelo Arevalo do slavlja na Roland Garrosu, Splićanin zaokružio Grand Slam!

Foto: Mario Ćužić/HTS

Mate Pavić je pobjednik Roland Garrosa! Splićanin i Salvadorac Marcelo Arevalo u završnom su dvoboju na pariškoj zemlji svladali Talijane Simonea Bolellija i Andreu Vavassorija u dva seta – 7:5, 6:3.

Ključni trenutak susreta dogodio se u osmom gemu druge dionice kad Pavić i Arevalo dolaze do trećeg breaka u meču nakon čega su servisom potvrdili veliko slavlje.

Mate je ovim naslovom kompletirao Grand Slam jer je Roland Garros do ove subote bio jedini od četiri najveća turnira na kojem nije otišao do kraja.

Prethodno je bio pobjednik Australian Opena (2018. s Oliverom Marachom), US Opena (2020. s Brunom Soaresom) i Wimbledona (2021. s Nikolom Mektićem). Nakon što bio zaustavljen u dvije pariške završnice (2018. s Marachom i 2020. sa Soaresom) treći je pokušaj za našeg igrača napokon bio sretan.

Ovo mu je ukupno 37. ATP naslov u konkurenciji parova, a još ima i tri naslova u konkurenciji mješovitih parova – na US Openu 2016., Australian Openu 2018. i Wimbledonu 2023. godine. Arevalu je ovo, pak, drugi Grand Slam naslov, prethodno je 2022. osvojio Roland Garros s Jean-Julienom Rojerom, javlja HTS.

Share This Article