Emotivni Hrgović: Najradije bih odustao, ali ne smijem ovako završiti karijeru

Screenshot: YT

Nakon teškog poraza u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u Filip Hrgović je stigao u Zagreb.

Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem hrvatskom boksčau prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

“Na sparingu tri tjedna prije borbe mi je puknula arkada. Bilo je upitno hoću li se uopće boriti. Desetak dana prije meča bio sam pet dana u krevetu, dobio sam virozu i to me držalo do samog meča. Bio sam na tabletama, nisam bio na sto posto,” rekao je Hrgović.

“Kako se sad osjećam ne bih više nikad boksao, osjećam da je kraj. Ovo mi je smak svijeta u jednu ruku. Mislio sam da me borac njegovog ranga ne može pobijediti. Ali, ne mogu se povući nakon ovakvog poraza. Morat ću napraviti nešto i probati doći do titule. Prilika će biti. Rečeno mi je da će toga biti. Sve je na meni, kad ću biti spreman i hoću li biti spreman. I želim li to.”

Bio je na rubu suza:

“Treba mi malo odmora da stanem na loptu. Ovo je prva prilika ikad da ću imati tu priliku stati na loptu. Čitavu karijeru sam bio u pogonu. Tek sad. Nemam ugovor, nemam ništa na stolu i mogu uzeti vremena koliko mi treba. Trebat će vremena da dođem sebi. Oprostite što sam vas razočarao.”

Hrgović je bio nepovezan i želio je što prije pobjeći od medija.

“Borba nije završila onako kako sam očekivao i kako smo svi očekivali. Razočarao sam i sebe i sve koje su u mene vjerovali. Prihvatio sam njegovu borbu, nisam bio oprezan. Želio sam ga u prvoj rundi nokautirati. Mislio sam da ću ga srušiti u prvoj rundi. Sve se okrenulo u drugom smjeru. Za daljnje analize, što sam pogriješio, je li bolest u pitanju, taktika, nešto treće, treba malo vremena da prođe da vidim zašto se to desilo i zašto se to dogodilo.”, pišu SK.

Share This Article