VIDEO Molitelji i ove subote na Trgu bana Jelačića, a nad njima vijore zastave duginih boja

Screenshot: Nova TV

Molitelji za čednost u odijevanju, zabranu pobačaja i duhovni autoritet muškaraca u obitelji i ove subote zaposjeli su glavni zagrebački trg.

Stigli su i protuprosvjednici koje od molitelja na koljenima dijeli kordon policije. Raširili su nekoliko transparenata te udaranjem po bubnjevima nadglasavali molitvu. “Naša tijela naš izbor”, “Autonomija sada”, neki su od transparenata.

Podsjetimo, molitvu i klečanje na trgovima gradova sve prve subote u mjesecu organiziraju “Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina”. Na javnom moljenju krunice pojavljuju se samo muškarci koji mole za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju, obnovu katoličkih brakova i duhovni autoritet muškarca u obitelji.

Kasnije popodne u centru Zagreba održat će se ideološki dijametralno suprotno okupljanje. Naime, za subotu 1. lipnja najavljena je 23. Povorka ponosa. Od Trga Republike Hrvatske, odnosno HNK, preko Trga bana Jelačića pa do parka Ribnjak prošetat će kolona LBGTIQ+ zajednice u kojoj će sudjelovati i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević te njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, javlja dnevnik.hr.

Share This Article