Njemački list: Rusi stoje iza napada na Europski parlament?

Ilustracija

Parlament je ranije ovog mjeseca obavijestio da je 9000 zaposlenika pretrpilo povredu podataka internetske aplikacije za zapošljavanje pod nazivom PEOPLE, koja je sadržavala podatke o osobnim iskaznicama, rodne listove, diplome, povijest zaposlenja, medicinsku dokumentaciju, prava na povlastice, osiguranje i dokaz o radu koji sežu unatrag 10 godina, piše Politico.eu.

Posljednjih dana svjedočimo i vrlo napetoj situaciji između Bruxellesa i Moskve. Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da su u Bruxellesu u tijeku pripreme radnih skupina o tome kako bi NATO mogao sudjelovati u rusko-ukrajinskom ratu.

On je dodao da su strahovi da će Rusija napasti neku članicu NATO-a neutemeljeni, dodavši da je rat u Ukrajini koji traje već treću godinu pokazao granice ruskih mogućnosti.

“Ruska vojska vodi ozbiljan i težak rat s Ukrajincima”, rekao je Orban u intervjuu za javni radio. “Da su Rusi bili dovoljno jaki da u jednom potezu poraze Ukrajince, već bi to učinili.”

Orban je rekao da vojne sposobnosti NATO-a daleko premašuju one Ukrajine, stoga je malo vjerojatno da će Rusija ili bilo koja druga zemlja napasti NATO, prenosi N1.

Share This Article