Dalić: Šest godina, tri medalje, nešto fantastično

Screenshot: HRT

Izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za HRT nakon što je objavio popis igrača na koje računa za predstojeće pripreme te Europsko prvenstvo, govorio je o očekivanjima na kontinentalnoj smotri koja počinje za 26 dana.

– Ovo su igrači koji su prošli kvalifikacije, koji su u dobroj formi. Izbor mojeg stožera i mene. Mi iza ovoga popisa stojimo i mislimo da su to igrači koji mogu donijeti dobre stvari, rekao je.

Kaže da ne želi pred igrače stavljati velika očekivanja.

– Nema pritiska nikakvog. Hrvatska je ostvarila svoj cilj, ono što je trebala. Hrvatska se plasirala na Europsko prvenstvo. Ono što sve naprave je plus. Imamo jako tešku najtežu grupu s europskim prvacima Talijanima, s aktualnim pobjednicima Lige nacija Španjolcima, nezgodnom Albanijom. Tako da će biti jako, jako teško.

Prvi je cilj proći skupinu. Hrvatska je u posljednjih šest godina ostvarila fantastične rezultate.

– To se mora stalno i stalno ponavljati i govoriti o tome, da se ne zaboravi, mi smo kratke memorije. Šest godina, tri medalje, nešto fantastično, nešto nemoguće, nešto što nitko nije očekivao. Zato su nama ciljevi opravdano jako veliki, jako visoki. Ali ne želim nikakav pritisak kod igrača, pred sebe, pred reprezentaciju. Mi znamo i svjesni smo toga, da nas čeka ogromna, ogromna podrška stotina tisuća Hrvata u Njemačkoj, da očekuju jako puno od nas, očekujemo i mi. Vidjet ćemo što će biti.

Što se tiče Nikole Vlašića, kaže da je on u puno boljem stanju, no da će se vidjeti sve 1. lipnja te da će se donijeti odluka ide li u Njemačku ili ne.

Andrej Kramarić postigao je hat-trick Bayernu, Mateo Kovačić i Joško Gvardiol osvojili su Premier ligu, igrači su u dobroj formi.

– Naši igrači igraju dobro, većina njih, u svojim klubovima. Ostvaruju dobre rezultate i trofeje, na tome im čestitam. Zaista imamo pravo biti optimisti, no sada je jako važno da se u preostalih tjedan dana nitko ne ozlijedi, zaključuje, piše HRT.

Izbornik Dalić objavio koga vodi na Euro 2024: Vlašić ipak na popisu!

Share This Article