Njima će Baby Lasagna donirati po 25.000 eura: Uljepšao nam je dan! To nam jako puno znači

Foto: Instagram

Baby Lasagna zamolio je na društvenim mrežama da se nagrada od 50 tisuća eura donira zavodima u Klaićevoj bolnici i u KBC-u Zagreb. Tamo su za 24sata rekli da su oduševljeni njegovom gestom.

Baby Lasagna je od Vlade dobio nagradu od 50.000 eura za svoj odličan uspjeh na Eurosongu i promociju Hrvatske, a zatim je na društvenim mrežama objavio kako će taj novac donirati te da postoje drugi kojima će taj novac puno više pomoći.

– Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske Vlade, donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala – napisao je Lasagna na svom Instagram profilu.

Prim. dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb rekao je za 24sata kako se radi o prekrasnoj gesti te se zahvalio mladom istarskom glazbeniku.

– Za dva mjeseca u novim prostorima otvaramo Zavod za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica i s Markovim doniranim novcem ćemo sigurno nešto kupiti za taj odjel. Hvala mu od srca – poručio je dr. Novak, i sam specijalist pedijatrije.

Marku je zahvalan i prof.dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj gdje se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić’.

‘Uljepšao nam je dan!’

– Dok je pjevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je velik čovjek – rekao je za 24sata Roić, presretan zbog geste našeg predstavnika na Eurosongu.

– Uljepšao nam je dan, predivna, velika gesta! Donacija nam puno znači, i bit će iskorištena za liječenje i brigu o najmanjim onkološkim bolesnicima. Novac ćemo utrošiti na poboljšanje uvjeta njihovog boravka kod nas, i na samo liječenje, utvrdit ćemo prioritete – ističe Roić, vidno sretan zbog onoga što je Purišić odlučio učiniti s novcem.

Na kraju za 24sata otkriva da će Marka svakako pozvati u posjet bolnici kad za to nađe vremena.

– Bilo bi nam jako drago da dođe, nadam se da će uspjeti – napominje dr. Roić. ‘Klaićeva’ je obnovi, a ovog ljeta, između ostalog, kreće obnova kirurškog odjela hitnog prijema, kroz koji godišnje prođe po 50.000 malih pacijenata.

Baby Lasagna: Ne mogu prihvatiti 50.000 eura. Molim Plenkovića da taj novac donira

Share This Article