Hrvatska ima dvojicu prvaka Europe! Anđelo Kvesić i Ivan ​Martinac u velikom finalu srušili Talijane

Foto: Hrvatski karate savez

Nastavlja se hrvatsko medaljaško karate “ludilo” u zadarskom Višnjiku ove subote, na seniorskom Europskom prvenstvu u karateu.

Nakon Anđela Kvesića, u roku sat vremena dobili smo i drugog prvaka Europe u Ivanu Martincu. Krenimo redom. Anđelo Kvesić je osvojio naslov prvaka Europe u kategoriji iznad 84 kg. Anđelo je u finalu svladao Talijana Mattea Avanzinija 6-2! Bio je to tek početak medaljama optočene karate subote iz Zadra. Naime, koji sat prije zlata Anđela Kvesića, njegov brat Ivan je osvojio broncu do 84 kg nakon što je svladao Španjolca Alejandra Arencona Molinu 7-0.

No, zato je sat nakon Anđelovog zlata stiglo i zlato Ivana Martinca koji je u finalu kategorije do 75 kilograma svladao Talijana Daniele de Viva, glatko 4-0.

Međutim, imamo iz Višnjika i još dvije medalje, od toga jednu zlatnu. Parakaratistica Daniela Topić osvojila je treći uzastopni naslov europske prvakinje u kategoriji sportašica s intelektualnim poteškoćama K22, dok je Stipe Barić osvojio je srebro u konkurenciji sportaša s intelektualnim poteškoćama K22, pišu Sportske novosti.

Share This Article