Plenković potvrdio koji resori idu DP-u: “Prvi u EU uvodimo to ministarstvo”

Screenshot: HRT

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon postignutog dogovora o formiranju većine, sudjelovao je danas na svečanosti povodom dovršetka radova i ulaganja u modernizaciju tvornice Stanić Beverages, u Jastrebarskom.

Plenković je rekao da su oni i DP dogovorili partnerstvo za skupljanje potpisa njemu kao mandataru. “Dogovorili smo da tri resora pripadnu DP-a, novo ministarstvo, Ministarstvo demografije će se osnovati. Demografija je ključna za opstanak cijele nacije i zato smo prvi u EU da uvodimo to ministarstvo”, rekao je.

“Drugi resor je Ministarstvo poljoprivrede s obzirom da je DP baziran u Slavoniji postigli smo dogovor da oni predlože kandidata za ministra. Treći je da se iz velikog Ministarstva gospodarstva podjeli na pola i da dio preuzme netko iz DP-a, no nismo komunicirali o imenu tog ministara”, dodao je.

“Onaj člana Vlade koji bude ministar demografije bit će i potpredsjednik Vlade za međuresornu koordinaciju tih pitanja”, naveo je i potvrdio da će nova Vlada imati više ministarstava.

“O sadržaju razgovora obavijestili smo naše partnere s liste i predstavnike nacionalnih manjina i danas i sutra ćemo krenuti u prikupljanje potpisa za novi mandat”, rekao je.

“HDZ ima 61 mandat, 13 DP-a i sukladno tome ćemo vidjeti koliko će bit potrebno potpisa nacionalnih manjina. Bit će ih dovoljno. Potpisat će ih onoliko koliko treba, može bit 2,3,4, nije bitno”, naveo je.

O podizanju plaća ministrima kaže da nije to samo prijedlog Marija Radića nego su oni to imali u planu jer su se za isto stekle pretpostavke.

“Izborni gubitnici su vodili postizbornu kampanju gdje su napadali nas i sve one koji su htjeli s nama, no oni će se sada baviti sobom, a mi ćemo se baviti onime čime smo i do sada. Ljudi su svoje rekli 17. travnja, mi smo treći put zaredom pobijedili i krećemo dalje”, dodao je.

Ponovio je da se politika Vlade neće mijenjati, kao ni politika prema manjinama, javlja N1.

Share This Article