VIDEO Polufinale Eurosonga, u finale prošao Baby Lasagna: Rim Tim Tagi Dim pjevala cijela dvorana

Screenshot

Hrvatska se od 21 sat u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga natjecala protiv predstavnika: Cipra, Srbije, Litve, Irske, Ukrajine, Poljske, Islanda, Slovenije, Finske, Moldavije, Azerbajdžana, Australije, Portugala i Luksemburga.

Baby Lasagna prošao je u polufinale, kao i predstavnici Srbije, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Irske i Luksemburga.

VIDEO Polufinale Eurosonga: Pogledajte fantastičan nastup Baby Lasagne, cijela dvorana je pjevala s njim

Prvi put u polufinalima nastupa i zemlja domaćin te “Big 5”, pa smo u prvoj večeri vidjeti i predstavnike Švedske, Velike Britanije i Njemačke, piše HRT.

Naš predstavnik s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” nastupio je večeras, i to sedmi po redu i oduševio publiku u dvorani koja je otpjevala s njim cijelu pjesmu.

Tijekom nastupa Baby Lasagne kompletan press centar u kojem je oko 500 novinara podigao se na noge i skupa s našim predstavnikom otpjevali su i odplesali “Rim Tim Tagi Dim”, javlja Jutarnji list.

Na pozornicu je nakon poljske predstavnice izašao Baby Lasagna. Autor skladbe je sam Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna.

Marko Purišić je 28-godišnji Istrijan koji dolazi uz Umaga, a čija je priča s glazbom započela onda kada mu je otac, također glazbenik, nekoliko dana prije devetog rođendana kupio crvenu gitaru.

Ubrzo je formirao i svoj prvi dječački bend Dread Dragons koji se svega nekoliko dana kasnije raspao.

Kasnije je Marko počeo nastupati s bendom Manntra, a kao gitarist sastava je 2019. nastupao na povratničkoj Dori.

Tada je grupa s pjesmom In the Shadows osvojila visoko četvrto mjesto u završnici. Njegov angažman u sastavu trajao je oko devet godina, od 2011. do 2022., s malim prekidima.

Ubrzo po napuštanju benda počinje pisati pjesme za poznati njemački metal rock sastav, u kojem također svira i njegov brat.

U kratkom periodu je za navedeni sastav napisao oko 200 skladbi, od kojih je svjetlost dana ugledalo 20-ak.

Pjesme koje je za njih pisao uvrstile su se na njihov album Ravenblack koji je dospio na prvo mjesto najprodavanijih albuma u Njemačkoj.Izdavanjem svog debitantskog singla IG Boy u listopadu 2023., započinje svoju karijeru pod pseudonimom Baby Lasagna.

Prije pobjede na Dori s pjesmom Rim Tim Tagi Dim osvojio je Cesaricu za hit siječnja. Baby Lasagna u slobodno je vrijeme veliki obožavatelj mnogih sportova, pisanja novela i serije The Office.

Svojevremeno je radio kao asistent u nastavi, a trenutno dovršava studij odnosa s javnošću na jednom zagrebačkom sveučilištu.

Ako se pitate jesu li mu lazanje najdraže talijansko jelo – nisu, Marko je ipak veći ljubitelj pizze Margherite.

Također, veliki je “mačkoljubac”, a imena njegovih mačaka sada zna cijela Hrvatska. Njihova imena su Stipe, Branka i Gertruda, piše HRT.

U nastavku donosimo raspored pjesama:

Prvo polufinale (7. svibnja u 21 sat na HTV 1)

1 Cipar (Silia Kapsis – Liar)

2 Srbija (TEYA DORA – RAMONDA)

3 Litva (Silvester Belt – Luktelk)

4 Irska (Bambie Thug – Doomsday Blue)

Ujedinjeno Kraljvstvo (Olly Alexander – Dizzy)

5 Ukrajina (alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria)

6 Poljska (LUNA – The Tower)

7 Hrvatska (Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim)

8 Island (Hera Björk – Scared of Heights)

Njemačka (ISAAK – Always On The Run)

9 Slovenija (Raiven – Veronika)

10 Finska (Windows95man – No Rules!)

11 Moldavija (Natalia Barbu – In The Middle)

Švedska (Marcus & Martinus – Unforgettable)

12 Azerbajdžan (FAHREE feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə Apar)

13 Australija (Electric Fields – One Milkali (One Blood))

14 Portugal (iolanda – Grito)

15 Luksemburg (TALI – Fighter)

Deset najboljih prema glasovima publike ide u finale Natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024.

Ove godine natjecanje donosi i dvije promjene. Izravni finalisti Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) te domaćini Šveđani nastupit će osim u finalu i u polufinalnim večerima.

Druga promjena odnosi se na produžetak vremena glasanja, točnije, glasanje u finalu bit će otvoreno uoči izvedbe prvog finalista. U finalu, 11. svibnja, za naslov pjesme Eurovizije 2024. natječe se 26 zemalja, piše HRT.

Share This Article