Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak

Screenshot: Nova TV

Kako će izgledati buduća Vlada – o tome se cijeli dan raspravlja na Markovu trgu. Obrise parlamentarne većine imaju – poručili su iz Domovinskog pokreta!

Politička promenada sastanaka krenula je jutros. I dok se čeka podjela resora između HDZ-a i Domovinskog pokreta, Andrej Plenković u jedno može biti siguran. Na potporu manjinaca, među kojima na kraju ipak nije SDSS, može računati.

Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić pratio je novu rundu pregovora HDZ-a i DP-a, a o nastavku istih razgovarao je s glasnogovornikom Vlade Markom Milićem.

Kako će izgledati ta Vlada na postotke – DP ponavlja da je dobio 20 posto, očekuju tri, četiri ministarstva?

“Nakon današnjih pregovora naznačili smo zajednički stav da se sada broj ministara i članova Vlade ne mogu izmjeriti nekom apotekarskom vagom. Nastojimo u partnerskom i konstruktivnom ozračju doći do rješenja”, kaže Milić.

Hoće li biti potreban veći broj ministarstava nego dosad do tog rješenja?

“Ono što je najvažnije – vjerujem da ćemo ovaj tjedan imati jasnu parlamentarnu većinu kako bi Andrej Plenković ponovno bio mandatar. Sutra nastavljamo pregovore s DP-om. Kad govorimo o ministrima riječ je o još jednoj važnoj stvari. Plenković je na temelju dosadašnjeg iskustva zatražio od DP-a da predlože ljude i one resore u kojima mogu dati doprinos u funkcioniranju nove vlade”, rekao je Milić.

Nije želio otkriti o kojim resorima je riječ.

“Puno toga je na stolu. Vodimo računa da se prije svega dogovorimo u partnerskom okruženju. A riječ je o poslovima visoke odgovornosti te stoga težimo da bude riječ o ljudima koji su spremni funkcionirati u kohezijskom djelovanju.”

Iz DP-a su kazali kako u nekim ministarstvima žele biti korektiv HDZ-u.

“Zato i vodimo razgovore da postignemo što veće suglasje o funkcioniranju nove Vlade. Isto tako cijenimo i potporu manjina koja će osigurati parlamentarnu većinu.”

Osvrnuo se i na sazivanje sjednice Sabora.

“Vjerujem da ćemo ovaj tjedan biti u prilici obznaniti sastav parlamentarne većine te da će potpisi biti dani Andreju Plenkoviću kao mandataru”, kazao je Milić.

To bi onda značilo da će i Plenković do kraja tjedna potpise odnijeti na Pantovčak, a što će biti zanimljivo pratiti, piše dnevnik.hr.

VIDEO Završio sastanak HDZ-a i DP-a, Radić se obratio javnosti: Pregovori se nastavljaju, gotovo je kada je stvarno gotovo

Share This Article