Njemačka ministrica vanjskih poslova Baerbock osuđuje napade na političare

By Olaf Kosinsky - Own work, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=95798454

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u nedjelju je osudila nedavne napade na političare, javlja dpa.

“Brutalni napadi na predane demokrate, aktiviste i političare napadi su na temelje naše demokracije: slobodne izbore”, napisala je ministrica, koja je trenutno na putovanju u Australiju, Novi Zeland i Fidži, na platformi društvenih medija X, nekadašnjem Twitteru.

“Izvješća o tome su zastrašujuća. Nasilje nikada nije sredstvo demokracije.”

U petak navečer njemački političar lijepio je predizborne plakate u gradu Dresdenu na istoku Njemačke uoči predstojećih izbora za Europski parlament kada su ga napala i teško ozlijedila četiri napadača.

Matthias Ecke, 41-godišnji zastupnik socijaldemokrata u Europskom parlamentu, prebačen je u bolnicu s teškim ozljedama i potrebna mu je operacija, priopćila je njegova stranka.

Nekoliko minuta prije nego što je Ecke napadnut u petak, prema policiji, grupa od četiri neidentificirana napadača napala je 28-godišnjeg djelatnika Zelene stranke dok je lijepio plakate u istom dijelu Dresdena.

Bilo je nekoliko nasilnih incidenata tijekom predizbornih kampanja diljem Njemačke, uključujući i onaj u četvrtak navečer u zapadnom njemačkom gradu Essenu, gdje su član parlamenta Zelene stranke Kai Gehring i njegov stranački kolega Rolf Fliss napadnuti nakon stranačkog događaja.

Share This Article