Hrvatska pobjedom nad Srbijom izborila plasman u viši rang!

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu upisala je i petu pobjedu na Svjetskom prvenstvu divizije IIA u Beogradu, pobijedivši s 3-0 domaću reprezentaciju Srbije, javlja HRT.

U susjedskom derbiju Hrvatska je bila bolja s 3-0, a susret je bio riješen već u prvoj trećini kada je Hrvatska povela s 2-0.

Prvo je precizan bio Kasparek, 19-godišnji igrač Medvešćaka, a zatim je Marc Katich, kanadski Hrvat, iskoristio igrača više za 2-0.

U drugoj trećini 18-godišnji Bruno Idžan zaključio je pobjedu Hrvatske koja je dominirala susretom i do kraja sačuvala tri gola prednosti. Sa svojim obranama je puni doprinos dao Vilim Rosandić koji je zaustavio svih 11 udaraca domaćih hokejaša i time zaslužio i epitet igrača utakmice u momčadi koju je vodio Enio Sacilotto.

Ovo je bio 10. susret u povijesti ovih reprezentacija u hokeju na ledu i sedmo slavlje Hrvatske.

Pomlađena Hrvatska je s pet pobjeda i gol razlikom 26:6 zaključila ovogodišnje prvenstvo i sljedeće godine igrat će Svjetsko prvenstvo divizije I skupine B.

Radi se o trećem kvalitativnom razredu svjetskog hokeja, čije je turnir započeo danas u Vilniusu. Na njemu sudjeluju reprezentacije Litve, Estonije, Ukrajine, Kine, Nizozemske i Španjolske. Pobjednička reprezentacija će preseliti u diviziju I A, zadnja na ljestvici će preseliti u diviziju II A, a na njeno mjesto će doći Hrvatska.

Vratar hrvatske Vilim Rosandić je proglašen najboljim čuvarom mreže turnira u Beogradu, a Marko Katić je dobio nagradu za najboljeg braniča. Najbolji napadač je srpski reprezentativac Mirko Đumić.

Najbolji strijelci Hrvatske na prvenstvu sa sedam golova su bili Karlo Marinković i Bruno Idžan, javlja HRT.

Share This Article