FOTO Počeo WRC Croatia Rally: Ispred NSK održan je ceremonijalni start

Foto: HD

I ove su se godine u Hrvatsku vratile najtrofejnije svjetske relijaške posade. Ispred Nacionalne i sveučilišne biblioteke održan je ceremonijalni start četvrtog izdanja WRC-a, jednog od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj.

Foto: HD

Hrvatsku na 20 brzinskih ispita od petka do nedjelje predstavlja sedam vozača. Velšanin Evans brani naslov, a nakon tri utrke Svjetskog prvenstva vodeći u ukupnom poretku je Belgijac Neuville.

Foto: HD

– Na ovoj utrci se okupilo 67 posada iz 34 zemlje svijeta. Sve te televizije prenose snimke, tako da će ljepota naših krajeva obići gotovo cijeli svijet.

Prije dvije godine napravljena je analiza Ekonomskog instituta, koja je pokazala da je koeficijent povrata između 3,5 i pet. To znači da je na svaki uloženi euro došlo između tri i pol i pet eura povrata koje su stvorili ljudi koji posjećuju WRC natjecanja. Ovo je sjajan impuls hrvatskoj turističkoj sezoni.

Screenshot: HRT

Relijašima nije bitno vrijeme, oni će voziti po suncu, kiši i snijegu, tako da kroz ova tri dana očekujemo da će samo vezano za WRC Hrvatsku posjetiti oko 400 tisuća ljudi, rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Robert Markt, javlja HRT.

Screenshot: HRT
Share This Article