Božinović: Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu. HDZ ima najširi koalicijski potencijal i to će se pokazati vrlo brzo

Screenshot: Nova TV

Tko će (prije) sastaviti Vladu, pitanje je na koje svi čekaju odgovor. U HDZ-u su sinoć, a i danas uvjereni da će oni biti ti.

Sastavit ćemo vrlo brzo Vladu s našim budućim partnerima, kazao je međunarodni tajnik HDZ-a Davor Božinović u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandara Knezović.

Koji će to biti partneri, nije želio reći, kao ni je li među njima Domovinski pokret.

S Domovinskim pokretom će se razgovarati, a nakon kontakata počinju razgovori i pregovori, bilo je sve što je htio na tu temu reći Božinović.

“Pregovori su u tijeku”

Istaknuo je da ovo sigurno nije vrijeme kada će javno voditi pregovore, a potvrdio je da oni traju: ”To se radi nakon izbora. Ono što sam siguran jest da HDZ ima najširi koalicijski potencijal i to će se pokazati vrlo brzo.”

Upitan u kojem roku će sastaviti Vladu, odvratio je: ”Vrlo brzo. Ne mogu vam sada reći hoće li to biti tri ili pet dana.”

S kime će je sastaviti, pitanje je koje je ostalo bez konkretnog odgovora u ovom trenutku, naime, kako je kazao Božinović: “S našim budućim partnerima. Razgovaramo, kao što je već i rečeno, sa strankama s kojima mislimo da se može sastaviti Vladu.”

“Razgovarat će se s Domovinskim pokretom”

Je li među partnerima Domovinski pokret (DP), Božinović nije želio reći. “Sigurno će se razgovarati s Domovinskim pokretom.”

Je li se već razgovaralo s DP-om, pitanje je na koje je Božinović odvratio: “Sigurno neki kontakti postoje.”

”Nakon kontakata počnu razgovori i pregovori”, dodao je i poručio da će više informacija biti u onom trenutku kada se svi oni koji razgovaraju, a među njima su i HDZ-ovi dosadašnji partneri, dođu u fazu u kojoj će se o tome izvijestiti javnost.

DP je rekao da je njima SDSS neprihvatljiv u Vladi, no Božinović kaže: “Nećemo na taj način, niti ću ja na taj način večeras razgovarati s vama.”

“Kampanja je jedno, realnosti političkog života drugo”

Scenarija da ipak bude sličnih uvjetovanja, pa i onih realnih je mnogo, ne dvoji ni Božinović, ali ističe: “Kampanja je jedno – govori se ono da bi se privukao što veći broj birača, a drugo su realnosti političkog života, realnosti sastavljanja Vlade.”

Takva je i mogućnost da DP uvjetuje dobivanje nekih ministarstava, a Božinović na to kaže: “Naravno da koalicije podrazumijevaju i tako nešto.”

Valja podsjetiti i da DP kaže da im je HDZ ok, ali baš i ne Andrej Plenković. ” Nisam ja to čuo, pogotovo ne u posljednje vrijeme, a onda kad su to govorili, to su bila neka druga vremena.”, piše dnevnik.hr.

Share This Article