Benčić: Pozivam sve političke aktere od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali četiri godine da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu

Screenshot

Nakon 83,95 posto obrađenih biračkih mjesta, HDZ i partneri osvajaju 61 mandat, SDP i partneri 42 mandata, Domovinski pokret 13, a Most i partneri 11 mandata. Možemo i partneri prema tim rezultatima osvajaju 10 mandata u Saboru.

U stožeru Možemo! završni govor počeo je uz pjesmu “Zamisli samo da smo hrabriji malo”. Raspoloženje je na vrhuncu i svi plešu uz glasnu glazbu.

Benčić je rekla: “Bok ljudi! Ovo je definitivno najživahniji i najveseliji stožer, a čak se ni ne zove stožer. Mali update – sada smo na 10 mandata. Ali još uvijek veliki gradovi nisu do kraja obrađeni, Zagreb nije. Postoji mogućnost daljnjeg rasta. Ali – we did it!”

Za kampanju je rekla da je toliko uspješna i da je Možemo kao stranka najviše rasla od prošlog izbora.

Imamo kao stranka najviše onih koji su nas donirali i omogućili da budu vidljivi. “Omogućili ste nam da budemo stranka s najvećim rastom i zato hvala” rekla je.

“Možemo biti jako zadovoljni s našim rezultatom. Ono što još trebamo napraviti, bez obzira na to što rezultati nekih drugih nisu kao što smo očekivali – a naši sigurno jestu – da je cilj broj jedan rušenje HDZ-a s vlasti. I taj cilj je još uvijek ostvariv, dostižan i točno u onom scenariju o kojem smo govorili u proteklim tjednima. Da se HDZ skine s vlasti, a da desnica ne uđe u vladu jer mi jesmo i bit ćemo brana tome da desnica uđe u vladu. Ali sad pozivam sve političke aktere od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali četiri godine da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu i da nikad neće s HDz-om da budu barem u jednoj stvari kao mi – da budu dosljedni, da poštuju građane i birače i da kažu ‘ne’ HDZ-u”, rekla je Benčić.

Nstavila je: “Može se dogovoriti da SDP i njihovi koalicijski partneri da oni sastave manjinsku vladu koju ćemo svi mi ostali podržavati u parlamentu.

Svi oni su se kleli da je korupcija broj jedan, da se možemo dogovoriti da manjinska vlada odradi sve što je nužno da zaista posiječemo krake korupcijske hobotnice jednom zauvijek. Biračima svo sve rekli unaprijed još u lipnju lani, kome daju glasi gdje taj glas može otići. Jasno smo rekli da nikad nećemo podržati desnu vladu.”

Završila je govor riječima: “Ajmo sad protiv hobotnice, ajmo sad to srušit.”

Po završetku govora, sknadirali su: “Sandra”

S govorom je nastavio Tomašević: “Kad su počeli pristizati prvi rezultati iz DiP-a koji su nam davali samo tri mandata, nismo se brinuli jer smo znali koja je naša vrijednost, da će ti mandati doći na svoje. Došli smo na 10 mandata, očekujemo još koji granični. Sad smo od svih stranaka, oni koji su najviše rasli u odnosu na zadnji saziv Sabora.”, piše RTL.

Share This Article