Ancelotti: Ponosan sam; Guardiola: Nekad dobiješ, nekad izgubiš

Screenshot: Youtube

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u polufinale Lige prvaka svladavši nakon jedanaesteraca branitelja naslova Manchester City.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti bio je pun ponosa nakon što je njegova momčad izborila nastup među četiri najbolje europske momčadi.

– Volim kad momčad daje sve od sebe i žrtvuje sve u velikim utakmicama kao što je ova. Vjerujem da nije bilo drugog načina da ovdje pobijedimo City. Ponosan sam na ono što smo napravili, rekao je Ancelotti.

Unatoč dominaciji Cityja, dalje je prošao Real, a pobjednički jedanaesterac zabio je Antonio Rüdiger.

– Do izvođenja penala bili smo potpuno uvjereni da ćemo proći. Večeras smo se jako, jako dobro branili. Tu se radi o preživljavanju, Real je klub koji se uvijek bori u situacijama u kojima se čini da nema izlaza, ali uvijek nađemo način, poručio je talijanski strateg.

Trener Građana Pep Guardiola dostojanstveno je prihvatio poraz koji je raspršio snove o drugom uzastopnom naslovu te je čestitao Realu Madridu i njihovom strategu Carlu Ancelottiju.

Kraljevski klub, 14-erostruki prvak Europe izdržao je pritisak Cityja koji je dominirao kroz cijelu utakmicu, te izborio mjesto u polufinalu gdje će igrati protiv Bayerna. Bila je ovo slatka osveta Madriđana nakon što je ih je lani City izbacio u polufinalu na putu do naslova.

– Čestitam Real Madridu. Mi smo napravili sve, igrali smo izvanredno u svim segmentima, no nažalost nismo pobijedili. Tako je, kako je, rekao je Guardiola.

– Nogomet je zabijanje golova, a u jedanaestercima su oni bili malo bolji od nas. Tu nekad dobiješ, nekad izgubiš. Nismo iskoristili svoje prilike, dali smo sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno, dodao je strateg Cityja, javlja HRT.

Share This Article