Radnici čistili zaraslo zemljište pa nazvali 192: Dođite, pronašli smo ljudski kostur i dio odjeće!

Foto: PU istarska

Sa šokantnim pronalaskom suočili su se jučer radnici dok su čistili zaraslo zemljište u mjestu Šćapovec na području Kloštar Ivanića.

Naime, oko 10.30 sati odaslali su poziv u pomoć policiji nakon što su u raslinju pronašli ostatke ljudskog kostura nepoznate osobe. A na kosturu su bili i dijelovi odjeće.

Na mjestu događaja policija je obavila očevid, a posmrtni ostaci su prevezeni na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu kako bi se obdukcijom utvrdio identitet osobe kao i točno vrijeme smrti te uzrok.

Iz PU zagrebačke kažu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Osim u Kloštar Ivaniću, i u Istri su jučer u kasnim popodnevnim satima pronađene ljudske kosti. Prolaznik je oko 17 sati šetajući Šijanskom šumom pronašao kosti te odmah alarmirao policiju.

Iz PU istarske kažu da je dežurni mrtvozornik utvrdio da se radi o ljudskim kostima na kojima preliminarnim pregledom nema tragova nasilja.

– Policijski službenici su obavili očevid na mjestu događaja, a kosti su po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezene na Odjel patologije pulske bolnice radi utvrđivanja identiteta kao i vremena smrti, kažu iz policije, piše Jutarnji list.

Share This Article