Istra: IDS, PGS, Istarska stranka umirovljenika, Fokus i Reformisti idu skupa na izbore

Screenshot: HRT

IDS, PGS, Istarska stranka umirovljenika, Fokus i Reformisti zajedno će na izbore u 8. izbornoj jedinici. Predsjednici Fokusa i Reformista, zbog drugih obveza, koalicijski sporazum potpisat će naknadno.

IDS-ova koalicija zauzet će se za porast mirovina na najmanje 50% prosječne plaće, za uvođenje 13. mirovine i gradnju većeg broja domova za starije.

Hoće li poslije izbora surađivati s lijevo-centrističkom koalicijom, bude li ona u prilici sastavljati vladu i bude li joj mandatar Zoran Milanović, zbog kojega nisu htjeli koalirati sa SDP-om – nisu odlučili.

– Krši Ustav ukoliko bude sudjelovao u kampanji, ukoliko ovako nastavi jasna stvar da ćemo se držati principa. O tom – potom, prvo skočimo pa recimo hop, ajmo vidjeti što će biti pa ćemo o tome razgovarati. Dakle, s obzirom na dinamiku svih događanja u proteklih sedam dana, mislim da će se u sljedećih 20-ak dana dogoditi još mnogo toga pa bi bilo malo preuranjeno govoriti što bi bilo kad bi bilo, rekao je Dalibor Paus, predsjednik IDS-a, piše HRT.

Share This Article