Uz pomoć jednostavnog sastojka, sačuvaj lim za pečenje od hrđanja!

Foto: Pexels

Prije no što baciš (skupi) lim za pečenje, daj mu još jednu ili dvije prilike. Imamo nekoliko savjeta…

Limovi za pečenje su praktični i čvrsti, ali ni oni nisu otporni na protok vremena i čestu upotrebu. Osnovni problem je hrđanje zbog vlage i izloženosti zraku. Unatoč tome što hrđavi lim izgleda neupotrebljivo, preporučujemo da mu prije bacanja daš još barem jednu ili dvije šanse.

Jeftino spašavanje lima za pečenje
Prije svega, bitno je napomenuti kako ti ova akcija spašavanja neće isprazniti novčanik. Sve potrebno vrlo vjerojatno već imaš u smočnici ili nekom od kuhinjskih ormarića.

Obje opcije uključuju sodu bikarbonu, sol i poveći krumpir, koliko to god neobično zvučalo. Lim najprije posipaj sodom i soli, a zatim prereži tvrdi krumpir na pola, tako da ga čvrsto možeš držati u ruci. Istrljaj lim krumpirom, a zatim ga isperi vodom i dobro prebriši krpom, piše gastro.24sata.hr.

Čudesan sastojak koji odlično čisti lim za pečenje
U slučaju da prvi pokus ne uspije, nemoj se u startu obeshrabriti. Od sode bikarbone i vode napravi pastu, premaži lim i pusti da stoji 20-ak minuta. Nakon što soda odradi svoj dio posla, primi se krumpira i nastavi trljati.
Vjerujemo da će dobar dio hrđe, ako ne i sva, nestati nakon ove specijalne operacije.

Čak i ako ti je metalna spužvica nadohvat ruke, odupri se porivu da si skratiš i olakšaš posao. Činjenica je da će ubrzati proces, ali će vrlo vjerojatno i oštetiti lim, nakon čega mu više nema spasa.

Čudesan sastojak koji odlično čisti lim za pečenje U slučaju da prvi pokus ne uspije, nemoj se u startu obeshrabriti. Od sode bikarbone i vode napravi pastu, premaži lim i pusti da stoji 20-ak minuta. Nakon što soda odradi svoj dio posla, primi se krumpira i nastavi trljati. Vjerujemo da će dobar dio hrđe, ako ne i sva, nestati nakon ove specijalne operacije. Čak i ako ti je metalna spužvica nadohvat ruke, odupri se porivu da si skratiš i olakšaš posao. Činjenica je da će ubrzati proces, ali će vrlo vjerojatno i oštetiti lim, nakon čega mu više nema spasa.

Nutricionisti odlučili: Ovo su tri nove supernamirnice koje trebate jesti u 2024. godini

Share This Article