Danas većinom toplije, osobito ujutro, ponegdje kiša, jako jugo

Screenshot: HRT

I sljedećih će dana biti iznadprosječno toplo, uz jutarnju temperaturu zraka uglavnom višu nego u ponedjeljak pa će i slab mraz većinom izostati. Pritom će i dalje biti promjenjivo, uz izmjenu sunčanih razdoblja i povremene mjestimične kiše, pa i u obliku pljuskova koje može pratiti grmljavina. Na Jadranu će do četvrtka biti i razmjerno vjetrovito – u utorak i srijedu uz uglavnom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno, a u četvrtak će samo prolazno prevladavati umjerena bura, lokalno vjerojatno i jaka.

U utorak većinom toplije, osobito ujutro, ponegdje kiša, jako jugo
Mr. sc. Dragoslav Dragojlović: “U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano te iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice kratkotrajna magla, a tijekom dana povremeno povećana naoblaka. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 8 °C, a najviša dnevna između 17 i 19 °C.

U središnjoj Hrvatskoj malo niža dnevna temperatura zraka. U većini krajeva bit će umjereno i pretežno oblačno, uglavnom od sredine dana mjestimice uz malo kiše.

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskom kotaru promjenjivo i pretežno oblačno, ponegdje s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno, prema otvorenom moru i jako jugo. Jutarnja temperatura od 3 do 5 °C, uz obalu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna od 11 do 13 °C, na moru između 14 i 16 °C.

I u Dalmaciji promjenjiva naoblaka i mjestimična kiša, osobito u unutrašnjosti u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, u drugom dijelu dana prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 9 °C, na obali i otocima između 11 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 14 do 17 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će biti djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Uz povremeno više oblaka mjestimice će biti kiše, uglavnom kratkotrajnih pljuskova. Puhat će umjereno i jako jugo.”

I dalje promjenjivo i razmjerno toplo
“Idućih dana na kopnu iznadprosječno toplo. U srijedu i četvrtak djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše, uglavnom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. U petak promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, pa i u obliku kratkotrajnih pljuskova.

Na Jadranu u srijedu djelomice sunčano, ponegdje uz malo kiše. U četvrtak i petak promjenjivo i nestabilno, mjestimice s kišom i grmljavinom. Puhat će umjereno, u srijedu jako i olujno jugo, a u četvrtak prolazno umjerena bura.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Share This Article