Sezonska sniženja u punom su jeku! Čak 80 posto hrvatskih kupaca ne zna važnu stvar tijekom kupnje bijele tehnike

Screenshot: Dnevnik.hr

Sezonsko sniženje u punom je jeku – no jesu li to baš prava sniženja? Čak više od 70 posto građana – naišlo je na lažno sniženje. 90 posto građana misli da je to daleko od sniženja kakva su u drugim zemljama, i u pravu su.

Sezonsko sniženje – mami s izloga trgovina. 20, 50 posto i više – neki ih love, drugi i ne primjećuju.

“Zadovoljna sam, prezadovoljna, popust je nekih 70 posto”, rekla je Manda, Zagreb.

“Sad smo išli nešto gledati, ali nismo baš ulovili ono što smo tražili”, rekao je Damir, Zagreb.

“Kupim samo ono što mi treba, ne gledam sniženja, ako naletim super”, rekla je Natalija, Zagreb.

98 posto građana – baš traži sniženja, piše Dnevnik.hr.

Vidi se to i po potrošnji tijekom ovog sezonskog sniženja – u siječnju i četiri dana veljače potrošilo se gotovo 2 milijarde i 887 milijuna eura.
Jesmo li uštedjeli – ne bi se svi složili, otkriva u prilogu reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk.

“Trebalo je biti 70 posto i tako je recimo u Njemačkoj, to nam pričaju rođaci. Da je nešto tako onda bi to bila sniženja, a ovo je… ajde popust”, rekao je Antun, Zagreb.

“Ima svačega, otkad smo prešli na euro, svi su dizali cijene i onda kao pređemo na euro pa onda neki spuste, ali ništa to nije posebno”, rekla je Kaia, Zagreb.

“To je sve pod normalno danas, treba samo biti oprezan na svakom koraku”, poručio je Tomislav, Zagreb

Pokazalo je to i istraživanje eurozastupnice Biljane Borzan.

72 posto građana naišlo je na lažno sniženje.

“Oglase određeno sniženje, a do ono zapravo nije. Prikažu da je cijena prije sniženja bila lažno visoka, a tek onda nakon sniženja ispada da se vraćaju na onu cijenu koja je bile i prije normalna”, rekla je Biljana Borzan.

Pravila se krše na više načina.

“Meni se recimo često javljaju zbog geoblockinga, da i dalje ne mogu kupiti neki proizvodi koji netko u Austriji ili Njemačkoj može kupiti. Mi smo to zakonom zabranili”, kaže Borzan.

Zbog svega – važno je znati svoja prava.

“Najveći broj građana nam se javlja da im trgovci ne žele zamijeniti robu koja ima materijalna oštećenja. Potrošač ima apsolutno pravo reklamirati robu i koja je kupljena na sniženju”, rekla je Tanja Popović Filipović, Centar za edukaciju potrošača.

Europska unija planira i neka nova pravila u kupovini. Online kupovina moći će se lako otkazati, a u trgovini bijele tehnike jasno će pisati da svi imaju pravo na dvogodišnje jamstvo. To ne zna čak 80 posto hrvatskih kupaca, piše Dnevnik.hr.

Share This Article