VIDEO Teška ozljeda skijaša! Nepomično ležao nakon pada, odvezli su ga helikopterom

Aleksander Aamodt Kilde Screenshot YouTube

Izgubio je kontrolu, počeo padati na lijevu stranu, a zatim se nezaustavljivo počeo kotrljati stazom. Udario je u zaštitnu ogradu, koja je amortizirala njegov pad, ali nastavio se kotrljati stazom

Aleksander Aamodt Kilde (31) teško je nastradao na spustu koji se u subotu održao na kultnom skijalištu u Wengenu.

Norvežanin, inače jedan od najboljih skijaša današnjice, pao je pred samim ciljem. Kasnio je za tada vodećim Marcom Odermattom, a posljednjih je dana patio i od nepoznate bolesti, zbog čega nije bio u naponu snage.

Aleksander Aamodt Kilde Screenshot YouTube

Izgubio je kontrolu, počeo padati na lijevu stranu, a zatim se nezaustavljivo počeo kotrljati stazom. Udario je u zaštitnu ogradu, koja je amortizirala njegov pad, ali nastavio se kotrljati stazom, a njegovo tijelo izgledalo je nepomično.

Po Kildea su odmah došli redari i liječnici, a helikopterom je prevezen u obližnju bolnicu. Još uvijek se čekaju prve informacije o njegovom stanju, a prekid utrke trajao je skoro pola sata.

Lauberhornrennen je glavna atrakcija Svjetskog kupa, ali i najizazovnija utrka u kalendaru za skijaše, koji na nekim dijelovima staze jure brzinama većim od 140 kilometara na sat. Skijašima je potrebno više od 140 sekundi za odlazak od starta do cilja, a u velikim brzinama prolaze i kroz zavoje.

Kilde je bio prvak Svjetskog kupa 2020. godine, a ima 21 pobjedu i 48 podija. Osvojio je dva mala globusa u spustu i dva globusa u superveleslalomu, a nedavno je stajao na postolju u veleslalomu zajedno s Filipom Zubčićem, piše 24sata.hr.

Share This Article