Liječnici upozorili: Mnogi ove dijelove tijela ne peru dovoljno

Foto: Unsplash

Stručnjaci, između ostalog, ističu važnost fokusiranja na područje oko ušiju jer prema njihovim riječima lojne žlijezde skupljaju znoj i oslobađaju sebum, uzrokujući nakupljanje prljavštine

Američka liječnica Jen Caudle otkrila je pet dijelova tijela koje mnogi često zanemaruju pri pranju.

Ona je obiteljska liječnica koja na društvenim mrežama često govori o osobnoj higijeni. Navodi da iako brzo osvježenje kad ste u žurbi ponekad može biti u redu, stalno propuštanje ‘tuširanja’ može biti loše za zdravlje.

Caudle kaže da će većina vjerojatno zaboraviti očistiti stražnji dio ušiju i pupak. Ona također predlaže, kao jedan od načina da provjerite je li vam predio iza ušiju čist, da prstom protrljate predio iza uha te pomirišete prst, donosi Daily Mail.

– Ako miriše loše, niste ih nedavno prali – objasnila je.

Farmaceut Abbas Kanani govori o važnosti fokusiranja na područje oko ušiju jer prema njegovim riječima lojne žlijezde skupljaju znoj i oslobađaju sebum, uzrokujući nakupljanje prljavštine.

Naglasio je i još jedno mjesto.

– Vaš pupak je pomalo nejasno područje gdje vlaga može uzrokovati nakupljanje bakterija – ističe Kanani.

Sljedeći na popisu dijelova tijela koji se često zanemaruju su nokti.

– Puno prljavštine ostane zarobljeno ispod noktiju. Ne razmišljamo često o tome. Nokti mogu zarobiti bakterije što može dovesti do proljeva ili povraćanja stoga je ključno osigurati da su čisti – naglašavaju stručnjaci.

Caudle zatim prelazi na pranje nogu.

– Želim da zapravo operete noge. Ne govorim o tome da vam sapun teče niz noge pod tušem, govorim o pranju. Posljednje područje koje se proziva kada se radi o čistoći su nožni prsti – dodaje Caudle, a prenosi 24sata.

Želite velike promjene u ovoj godini? Nekad se ne treba truditi, pričekajte da se dogode

Share This Article