Učenik se onesvijestio u školi zbog e-cigarete s kanabinoidima, pronašli ga pothlađenog u WC-u

Screenshot: Dnevnik.hr

Domar je 15-godišnjaka s temperaturom od 33 °C našao na podu WC-a. Dvojica 18-godišnjih učenika uhićena su zbog prodaje droge

U zadnjem tjednu prvoga polugodišta jedne vukovarske srednje škole odvijala se prava drama, a samo su budnost domara i sreća spasili jedan mladi život. Upravo je školski domar bio taj koji je u muškom zahodu pronašao 15-godišnjeg učenika koji je ležao na podu bez svijesti, piše Večernji.

Sve se zapravo odigravalo tijekom sata, kada je učenik zatražio od nastavnika dopuštenje da izađe i ode u zahod. Sreća je u svemu što ga je školski domar vidio da ulazi u zahod. Učenik nije izlazio, a onda je domar čuo vodu iz toaleta te je ušao kako bi provjerio što se događa. Tada je pronašao učenika kako leži na podu.

– Njemu zapravo nije bilo dobro i zato je izašao iz učionice i otišao do toaleta. Odmah nakon što ga je domar pronašao na podu, zvao je pomoć, ali i tražio da se donese toplomjer. Naime, učenik ne samo da je bio bez svijesti nego je već bio i pothlađen. Izmjerena mu je temperatura od 33 Celzijeva stupnja. Odmah su ga utoplili i zvali hitnu pomoć koja je brzo došla i učenika odvezla u vukovarsku bolnicu na liječenje – kažu iz ove vukovarske škole.

Na sreću, sve je na kraju dobro završilo jer se učenik kojemu je pozlilo oporavio te je sada njegovo zdravstveno stanje dobro. O cijelom događaju, ali ne i detaljima, izvijestila je i PU vukovarsko-srijemska navodeći samo da je na temelju prijave vukovarske bolnice o pruženoj liječničkoj pomoći maloljetniku iz Bogdanovaca provela kriminalističko istraživanje.

– Tijekom istraživanja utvrđeno je da je prethodnog dana učenik konzumirao električnu cigaretu s tekućinom koja sadrži derivate kanabinoida THC i HHC koju mu je dao maloljetnik iz Vukovara. Maloljetnik koji mu je dao tu cigaretu ima također 15 godina i učenik je iste škole. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela omogućavanja trošenja droga protiv maloljetnika iz Vukovara podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu – naveli su tada iz policije.

Naveli su i kako su daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je maloljetniku iz Vukovara e-cigaretu s tekućinom sa sadržajem THC i HHC prodao 18-godišnjak iz Vukovara, a potonjem je navedeno prodao drugi 18-godišnjak, također iz Vukovara. I ta dvojica 18-godišnjaka učenici su iste škole. Tijekom istrage kod njih je pronađeno pet paketića “hašiša” (106,68 grama), tri paketića marihuane (39,8 grama), jedan džoint (1,16 grama) i četiri pakiranja tekućine sa sadržajem THC i HHX (3,5 ml). Protiv obojice 18-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Kada govore o drogama i njihovoj raširenosti, policajci ističu kako sve ono što se kao opijati koristi diljem Europe i svijeta vrlo brzo dođe i u Hrvatsku, pa tako i u Vukovar. Ukazuju na to da sve počinje konzumiranjem alkohola i marihuane, da bi se s vremenom prebacili na jače droge, među kojima je sve više sintetičkih. Droga je dostupna putem interneta pa je mladi naručuju a da roditelji uopće ne znaju za to, piše Večernji.

Share This Article