Petljaju vam se plahte u sušilici? Stručnjaci savjetuju da probate ovo

Foto: Pexels

Malo što je iritantnije od otvaranja sušilice rublja, samo da bi otkrili da su vaše plahte jedna velika zapetljana lopta.

Ne samo da to znači da su vaše plahte još uvijek vlažne i da im je potrebno više vremena za sušenje, već ih je naporno otpetljavati ih.

Koje je onda rješenje? Stručnjaci su ponudili nekoliko savjeta da se riješite ove zapetljancije, prenosi RS.

Protresite
Kathy Cohoon iz Two Maids, servisa za čišćenje stambenih objekata, kaže da je se zapetljavanja plahti može spriječiti jednostavnim protresanjem prije ubacivanja u sušilicu.

Ipak, postavite neka realna očekivanja jer zbog veličine i oblika plahti, teško je u potpunosti spriječiti da se plahte ne zapetljaju u kuglu perilici.

Uzmite pauzu
“Ako imate veći krevet – što znači veće plahte – pauzirajte ciklus sušenja napola i otresite svoje plahte kako biste ih sačuvali od formiranja kugle i omogućili da se potpuno osuše”, predlaže Cohoon.

Također, ne miješajte posteljinu s već velikom količinom rublja. Taj višak predmeta u perilici može upasti u kutove plahti s gumicom i tamo se nakupljati.

Ako vam prostor i vremenski uvjeti dopuštaju, potpuno preskočite sušilicu i odlučite se za sušenje posteljine na zraku. Možda vam se čini da je to nepotreban korak, ali to će vam pomoći spriječiti stvaranje vlažne i zapetljane kugle od posteljine. Osim toga, ovo može produljiti životni vijek vaših tkanina – izlaganje visokoj toplini s vremenom degradira tekstil.

Dodajte vunenu ili tenisku lopticu
Vunene loptice za sušenje rublja ili čiste teniske loptice mogu vam pomoći da se posteljina ne zapetlja. Teniske loptice svojom težinom i odbijanjem mogu pomoći da tkanine ostanu odvojene u sušilici dok se vrte.

Dodajte čisti ručnik
Dodavanje čistog ručnika u sušilicu može iamti sličan učinak kao teniska ili vunena loptica za sušilicu. Ručnik može pomoći da se plahte ne zapetljaju, skraćuje vrijeme sušenja i pomaže upijanju viška vlage. Samo upamtite da bi ručnik trebao biti svjež i čist—dodavanje prljavog ručnika samo će učiniti da vam posteljina smrdi i morat ćete je ponovno oprati, prenosi N1.

“Želite dugo živjeti? Ujutro radite ove 4 stvari”, savjetuju stanovnici “Plavih zona”

Share This Article