Španjolac nagovara djecu da uđu u njegov automobil: Policija moli građane za pomoć

Screenshot facebook

Istarska policija identificirala je muškarca koji je školskoj djeci u Trvižu, na stajalištu školskog autobusa, na engleskom jeziku nudi prijevoz do kuće.

Pokrenuta potraga

Kako neslužbeno doznaje Glas Istre, radi se o španjolskom državljaninu koji je automobil talijanske registracije, koji se vidi na video snimkama koje se šire društvenim mrežama, iznajmio u Italiji.

Policija intenzivno traga za njim.

Muškarac je djeci govorio da je njihov školski autobus otkazan te da je on Uber vozač koji će ih odvesti kući.

– Danas je bus otkazan, ja sam Uber vozač, danas sam ja vaš autobus. Odvesti ću vas doma, kaže osoba s dugom bradom i kapom na snimci koju su snimila djeca.

Viđen i u Pazinu

Na drugoj snimci, snimljenoj iz školskog autobusa koji je ipak stigao vidi se ista osoba parkirana autobusnom stajalištu kako izvodi nekakve gegove.

Ista je osoba prekjučer zamijećena u Pazinu, na Šetalištu pazinske gimnazije, gdje je navodno također školskoj djeci nudio prijevoz.

Apel policije

– Policija je zaprimila obavijest da je jučer nepoznati muškarac pristupio djeci kod škole u okolici Pazina te ih je pozvao da pođu s njim. Policija utvrđuje okolnosti događaja, rekli su ranije iz Policijske uprave istarske.

Građanima su uputili apel.

– Pozivamo građane ako primijete muškarca, čije se fotografije i snimke dijele putem društvenih mreža, da o tome obavijeste policiju na broj 192 kako bi se s njim mogao obaviti razgovor na navedene okolnosti.

Također pozivamo roditelje da razgovaraju s djecom i da ih savjetuju da budu oprezni u komunikaciji s nepoznatim osobama, da ne vjeruju neznancima, ne primaju od njih darove niti s njima ikamo odlaze bez znanja roditelja, poručuju iz policije, piše Novi List.

Share This Article