Zetovcima dozlogrdilo, obustavljaju promet autobusa na Črnomercu, evo kad i zašto

Screenshot: Nova TV

Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb objavio ja na fb-u da sutra obustavljaju promet autobusa na okretištu Črnomerec:

“ODLUKA O ZAUSTAVLJANJU PROMETA

Nakon sve učestalijih i brutalnijih napada na vozače i kontrolore, te drugo prometno osoblje, a u cilju poboljšanja sigurnosti na radnom mjestu vozača, SVPRZZ DONOSI ODLUKU:

07.12.2023.G. ZAUSTAVIT ĆE SE PROMET AUTOBUSA NA OKRETIŠTU ČRNOMEREC U VREMENU OD 12 DO 12:30 SATI.
PREDVIĐENA KONFERENCIJA ZA MEDIJE JE U 12:15 NA TERMINALU ČRNOMEREC.

Samo u 2023.g. su vozači i kontrolori karata su šest puta fizički napadnuti u kojima su im nanesene teže ozljede, dok su bila više od dvadeset pokušaja napada, a vrijeđanje i psovanje vozača i kontrolora je postao dio svakodnevice u gradskom prijevozu putnika.

Zadnji napad na okretištu Črnomerec, koji se dogodio 5.12.2023.g. kada su ničim izazvani huligani s bejzbol palicama napali vozača i kontrolora otpremnika, s težim fizičkim posljedicama, je “kap koja je prelila čašu” strpljenja i iz navedenoga razloga SVPRZZ je donio odluku o privremenom zaustavljanju prometa na terminalu ČRNOMEREC. Svi autobusi koji se zateknu na terminalu u 12 sati neće voziti do 12:30 a autobusi koji dođu neće ostvariti polazak do navedenoga vremena. U 12:30 bi promet autobusa s terminala Črnomerec trebao biti normaliziran.

I ako je USVPRH 11.listopada održao konferenciju za medije u kojem je zatraženo od MUP i Ministarstva pravosuđa da se primjenjuje članak 315b Kaznenog zakona u kojem se napad na osobu koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi kažnjava zatvorom od 6 mjeseci do 5 godina, taj članak se dosljedno ne provodi u praksi.

Stanje postaje neizdrživo i vozači i drugo prometno osoblje više ne mogu biti sigurni na svom radnom mjestu, što ugrožava sigurnost vozača ali i putnika.

U navedenoj aktivnosti aktivno će sudjelovati i Udruga branitelja ZET-a.

Molimo građane za razumijevanje i potporu u zaustavljanju huligana i da zajedničkim naporima vratimo sigurnost kako u prometu tako i u Gradu Zagrebu”, napisali su na fb-u.

Share This Article