VIDEO Stručnjakinja za čišćenje otkrila koliko dugo mokru odjeću možete ostaviti u perilici rublja

Foto: Unsplash

Stručnjakinja za čišćenje podijelila je koliko se točno mokra odjeća može ostaviti u perilici prije nego što postane pljesniva.

Svima nam se to ponekad dogodi – operemo smo odjeću i onda je zaboravimo, ostavimo je u stroju satima, ponekad čak i danima prije nego što smo je izvadimo. Ako ste to ikada učinili, znat da kad izvadite odjeću, ponekad ona može smrdjeti na plijesan, što znači da je morate oprati iznova. Međutim, stručnjakinja za čišćenje Mary Futher, sada je otkrila koliko dugo odjeća može biti mokra prije nego što postane pljesniva, prenosi Mirror.

Dijeleći svoj uvid na društvenim mrežama, Mary je objasnila da se rublje može ostaviti najviše 12 sati bez opasnosti od pojave plijesni. Rekla je: ‘Općenito pravilo je da ako ostavite odjeću mokru dulje od 12 sati, to je granična točka. Morate je ponovno oprati i upotrijebiti pola šalice sode bikarbone s deterdžentom kako biste se riješili te plijesni’.

@madamesweat Can you leave wet laundry overnight? #wetlaundry #wetlaundryhack #laundryhack #laundryhacks #laundrytok #moldandmildew #madamesweat #madamesweatisconcerned ♬ Heirloom – Joshua Kyan Aalampour

Ljudi koji su bili šokirani savjetima i rekli su da su bili mnogo stroži prema svojoj odjeći. ‘Dva sata mi je maksimum, inače je perem ponovno. Mogu namirisati plijesan ako je predugo mokra’, rekla je jedna korisnica. Druga je dodala: ‘Ne znam točno vrijeme, ali moj nos zna. Najmanji dašak plijesni i ja je ponovno operem’.

Međutim, drugi su bili daleko ležerniji i opušteniji. Jedna je mama napisala: ‘Redovito ostavljam mokro rublje unutra 24 sata. Obično upalim perilicu prije nego što stavim svoje dijete u krevet i onda sljedeću večer izvadim to rublje i stavim novo’. Drugi je korisnik napisao: ‘Moje stoji u perilici četiri dana’, a sljedeći se nadovezao: ‘Samo dodam pola šalice bijelog octa na svako punjenje i može proći dva dana bez smrada’.

Nije samo naša odjeća ono što treba čistiti, nego i naša perilice rublja. Tijekom vremena, prljavština iz vašeg rublja može se nakupiti u vašoj perilici, stvarajući idealno tlo za razmnožavanje bakterija i, ako niste oprezni, plijesni. Kako biste održali svoj stroj u vrhunskoj formi, važno je stalno ga čistiti, osiguravajući duži vijek trajanja stroja i odjeću svježeg mirisa.

Srećom, jedna snalažljiva žena podijelila je svoj trik na Facebook stranici Mrs Hinch Cleaning Tips. Napisala je: ‘Dakle, vidjela sam trik u stavljanju tableta za perilicu posuđa u vašu perilicu rublja kako biste očistili cijelu perilicu, pa upravo sam to isprobala. Samo pet minuta i voda je već bila smeđa. Malo je reći radi. Moja perilica sada blista’.

Možete i sami isprobati ovaj savjet stavljanjem tablete u bubanj, prije dodavanja još vode kroz odjeljak za deterdžent, pritom pazeći da su vrata zatvorena. To treba učiniti sve dok razina gotovo ne prijeđe visinu donjeg ruba otvora, prenosi Vecernji.

Ovo je jedini recept za vruću čokoladu koji ti treba

Share This Article