Obrvan: Crna Gora odmara tri dana, a mi dan i pol, ne razumijem to

Ivica Obrvan Screenshot HRT

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan u razgovoru s hrvatskim medijima najavio je sutrašnju prvu utakmicu drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva.

Nakon remija protiv Senegala, svladale su naše djevojke Kinu te potom su jučer poražene od Švedske.

Sada kreće drugi krug, a ako žele dohvatiti četvrtfinale koje donosi i olimpijske kvalifikacije, morat će biti stopostotne u sučeljavaju s Crnom Gorom, Mađarskom te Kamerunom.

Izabranice Ivice Obrvana u drugi su krug prenijele jedan bod.

– Ja nisam sebi postavio kao cilj, niti mi je itko postavio cilj da moramo u četvrtfinale. Više je to želja. Mi nismo svjetski vrh ženskog rukometa već dobra ili vrlo dobra reprezentacija. Možemo igrati sa svima, ali i imati problema sa svima ako nismo na najvišem nivou. Jedan izgubljeni bod protiv Senegala, može i ne mora puno značiti. Ako bi mi pobjeđivali Mađarsku i Crnu Goru, što će biti jako teško, ne bi značilo ništa taj bod koji smo izgubili protiv Senegala.

Osvrnuo se na susret sa Šveđankama koji su sinoć cure izgubile.

– Protiv Švedske da smo slavili to bi bila senzacija. No borbenost, zalaganje i igra naše vratarke budi u meni nadu da možemo odigrati dobre utakmice s Mađarskom i Crnom Gorom. Nije mi jasno da Crna Gora odmara tri dana, a mi dan i pol. Još su nam prebacili utakmicu na 15.30. Cure zbog uzbuđenja i svega nisu cijelu noć spavale. Naravno da to nije nikakav alibi, ali to su nerazumljive odluke.

Što se tiče Crne Gore, Obrvan ističe.

– Očekuje nas slična utakmica kao sa Šveđankama, one igraju jednu grubu i prljavu obranu, to su im danski suci iz ne znam kojeg razloga, jako tolerirali. Jednostavno su ih pretukle, igraju fanatično i borbeno. Mislim da naše vanjske igrače bi morale igrati lakše nego protiv švedske obrane, koje čvršće izlaze na dublje kontakte. Pogledat ćemo analize i vidjeti kroz dan. Imamo sutra utakmicu na sve ili ništa, da se se probamo ugurati među osam, dodaje, javlja HRT.

Share This Article