Jeste li alergični na svoje božićno drvce? Ovi znakovi to otkrivaju

Foto: Pexels

Postoji više od jednog načina da se razbolite od božićnog drvca, stoga je važno ostati na oprezu ako se ove godine odlučite za pravo drvce.

Ideja da ste alergični na Božić možda zvuči ludo, ali za neke ljude to je realnost – a za sve je krivo vaše božićno drvce. Budući da smo definitivno usred sezone prehlade i gripe, lako je previdjeti moguće znakove alergije kao viruse. Ali, ako su vaši simptomi prolazniji u svom intenzitetu, možda ste alergični na svoje božićno drvce, prenosi Metro.

Postoji više od jednog načina da se razbolite od božićnog drvca, stoga je važno ostati na oprezu ako se ove godine odlučite za pravo drvce. Nažalost, vodeći uzrok su plijesan i pelud – vlaga božićnih drvaca čini ih idealnim staništem za spore, što znači da ako već imate alergiju na plijesan, postoji mogućnost da se simptomi pogoršaju.

Ako već imate plućno oboljenje poput astme, također ste osjetljiviji na iritanse koje drvce širi poput pesticida, grinja, smole i izmeta insekata. Znakovi da ste alergični na božićno drvce:

Tamni krugovi ispod očiju
Curenje nosa
Svrbež
Osip na koži
Suzne oči
Kihanje
Teško disanje
Kašalj

Ako se ne možete suočiti s idejom da provedete Božić bez tradicionalnog bora, trebali biste svoje drvce otresti i isprati prije no što ga unesete u dom. Ovo bi trebalo očistiti većinu alergena i iritansa. Drvo također možete poprskati otopinom izbjeljivača da ubijete spore plijesni i redovito brisati ukrase kako biste spriječili nakupljanje prašine.

Ali, u konačnici, bolje spriječiti nego liječiti. Ako ste posebno osjetljivi na respiratorne infekcije i imate mnogo alergija, možda biste trebali nabaviti umjetno drvce, prenosi Vecernji.

Božićno drvce dom je mnogim bubama i paucima, evo kako ih se riješiti

Share This Article