VIDEO Ljupčo Palevski zvan Palčo, osumnjičen za Vanjinu (14) otmicu i ubojstvo uhićen na granici

Screenshot: Jedan od osumničenih za ubojstvo Vanje (14)

Uhićen je Ljupčo Palevski zvan Palčo koji je osumnjičen za organiziranje otmice i ubojstvo 14-godišnje Vanje Gjorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Pančea Žežovskog iz Velesa.

Palčko je je zadržan na granici nakon što je raspisana međunarodna tjeralica, doznaje Skopje1.

Makedoniju je napustio 30. studenog, a zasad je poznata njegova putanja kretanja: Skoplje-Beograd-Turska. Prvo je nestao umirovljeni frizer Panče 22. studenog, a Vanja je ispred svoje zgrade oteta 27. studenog. Ubijena je nekoliko sati kasnije. Tijelo djevojčice pronađeno je u nedjelju, a frizera u ponedjeljak. Sumnja se da su isti ljudi odgovorni za njihovu smrt.

Vanjin otac, Aleksandar Gorčevski, također umiješan u ubojstvo, priveden je u utorak navečer na sud u Skoplju. Tužiteljstvo je objavilo da je obavještavao je ostale osumnjičene o tome kada će Vanja izaći iz kuće i biti sama. Gorčevski je pred tužiteljem sve to negirao.

Za frizera Pančeta se pretpostavlja da je dugovao novac nekome od otmičara, a sumnja se da su ga ubili zbog iznosa od 500 eura, a njegov automobil iskoristili su za otmicu djevojčice.

Trenutačno su uhićeni Vanjin otac, Palčo, Vlatko Kešišev, Velibor Manev, Bore Videvski i još jedna osoba.

Vanja Gorčveska oteta je 27. studenoga ispred zgrade u kojoj je živjela, nakon što je ujutro krenula u školu. Nekoliko sati kasnije ubijena je. Istraga je pokazala da je motiv otmice bio koristoljublje.

Policija tvrdi da je njen otac otmičarima davao podatke o kćeri i njezinu kretanju. Cilj je bio iznuditi novac od njegove bivše supruge i Vanjine majke. Tijelo djevojčice pronađeno je u nedjelju, 3. prosinca, u okolici Skoplja. Istog dana pronađeno je tijelo Panča Žežovskog. Njegov automobil korišten je u otmici djevojčice, a policija ga je zatekla zapaljenog, prenosi dnevnik.hr.

Nestala Vanja (14) pronađena mrtva: Ubijena je nekoliko sati nakon nestanka

Share This Article