Sin stradalog radnika s Jakuševca: Tužit ćemo Grad Zagreb, tata je trebao ići u mirovinu, a sada je invalid

Screenshot: Nova TV

U urušavanju otpada s brda odlagališta Jakuševec ozlijeđena su tri radnika. Jednome od njih amputirana je ruka. Ozlijeđeni radnik nije više na intenzivnom odjelu. S njegovim sinom razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

“Jučer je bio stabilno i dobro. Danas ne znam, nisam još bio kod njega. Vidi se da je dosta u šoku, pod tabletama je, ne razgovara baš normalno i pokazao mi je da nema ruku”, rekao je Mario Topolovec, radnikov sin.

“Svjestan je onoga što se dogodilo. On je rekao da je čuo ‘bum’ i da se dogodio taj odron i skočio je preko ograde, a što mu je ruku odrezalo, to ne zna”, rekao je.

“Čuo je kako je eksplodiralo. Hitna je došla po njega i dalje se ničega ne sjeća. Dalje se probudio u bolnici nakon operacije.”

Na pitanje kako je njegov otac podnio situaciju, odgovara: “Zasad je dobro, pod tabletama je i kako će biti dalje, ne znam. U šoku sam.”

Kaže da je Grad Zagreb ponudio pomoć. “Gradonačelnik Tomašević me zvao, bio je jučer kod njega. Ponudili su svu moguću pomoć”, rekao je radnikov sin.

“Gradonačelnik je baš mene zvao da procijenim može li k njemu, on je jučer navečer bio kod njega”, kaže Topolovec.

Sin ozlijeđenog radnika kaže da će Tužiti Grad Zagreb.

“Naravno, tužit ćemo, sami ćemo angažirati odvjetnika. 17 godina je radio, za dvije godine trebao je ići u mirovinu, a sada je invalid, nemam što drugo reći. Teško mi je zbog situacije, ali moj se otac jako hrabro drži”, rekao je Mario Topolovec, piše dnevnik.hr.

Share This Article