Još jedan policajac na meti USKOK-a: S još dvojicom upetljan u biznis s drogom, svi su uhićeni

Screenshot: N1

U tijeku je još jedna USKOK-ova istraga protiv tri osobe zbog kaznenog djela tijekom službene dužnosti te krijumčarenja droge. Jedan od osumnjičenih je policajac.

USKOK je u ponedjeljak objavio da u koordinaciji s PNUSKOK-om provodi daljnja uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba.

Tri osobe sumnjiče se zbog počinjenja kaznenih djela tijekom službene dužnosti te zbog krijumčarenja droga. Jedna od osumnjičenih osoba je policajac.

Odluka o daljnjem postupanju s osumnjičenima bit će donesena nakon ispitivanja.

Policija je priopćila kako je kriminalističko istraživanje započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, piše Dnevnik.hr.

“Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad tri osobe, od kojih je jedna policijski službenik, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga te kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja. Osumnjičenici su uhićeni, a u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Osumnjičeni policijski službenik bit će rješenjem nadležnog rukovoditelja udaljen iz službe. Također, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, protiv njega će se inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred nadležnim Disciplinskim sudom MUP-a.

Share This Article