Trener Varaždina ide na operaciju i napušta klupu, objavljeno tko će preuzeti momčad

Mjesec dana nakon što mu je dijagnosticiran karcinom pluća, Mario Kovačević podvrgnut će se operativnom zahvatu

Mjesec dana nakon što je obznanjeno da je strategu Varaždina Mariju Kovačeviću pronađen karcinom na predjelu plućnog krila, on je privremeno napustio poziciju trenera Varaždina. Razlog odlaska je operativni zahvat kojem će se Kovačević podvrgnuti nadolazećeg tjedna.

U međuvremenu će ekipu voditi sportski direktor kluba Nikola Šafarić, dok će pomoćni trener biti Dino Kresinger; dosadašnji trener kadeta Varaždina.

Varaždin je o svemu ovome na svojim društvenim mrežama obavijestio javnost, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti, piše sportske.jutarnji.hr.

“NK Varaždin i trener kluba Mario Kovačević zajednički obavještavaju javnost o neophodnom napuštanju trenera s pozicije glavnog trenera seniorske ekipe radi operativnog zahvata kojem će se podvrgnuti nadolazećeg tjedna.

Naš dugogodišnji trener privremeno će napustiti svoje trenerske dužnosti kako bi se u potpunosti posvetio ozdravljenju i oporavku od medicinskog postupka koji zahtijeva njegovu potpunu predanost i pažnju.

Njegova posvećenost klubu tijekom godina zaslužuje našu iskrenu podršku u ovom razdoblju a klub će nastaviti pružati svu potrebnu podršku Mariju i njegovoj obitelji tijekom procesa oporavka kako bi omogućili što brže ozdravljenje i potpuni nastavak povratak radu u nogometu.

U međuvremenu, sportski direktor kluba Nikola Šafarić kao osoba direktno involvirana u rad ekipe s najboljim poznavanjem iste, preuzeti će ulogu privremenog glavnog trenera. Uz Šafarića, njegov prvi pomoćnik u nadolazećem periodu bit će dosadašnji trener kadeta kluba Dino Kresinger.

Klub još jednom želi treneru Mariju Kovačeviću brz i uspješan oporavak, a medije i navijače molimo za razumijevanje i podršku u ovom izazovnom razdoblju.”

Share This Article