Sigurnost i povjerenje, neistinito prikazali činjenice: Uskok i Pnuskok strpali u pritvor dva pokvarena policajca. Nisu objasnili zbog čega konkretno

Foto: Policija

Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Sisačko-moslavačke županije u odnosu dva policijska službenika za koje se osnovano sumnja da su počinili kaznena djela protiv službene dužnosti, navodi se u priopćenju USKOK-a.

Iz Ravnateljstva policije priopćili su da se sumnja da su policajci neistinito prikazali činjenice u službenom izvješću s namjerom izbjegavanja disciplinske odgovornosti.

Oba policajca su udaljena iz službe.

“Osim podnošenja zahtjeva za pokretanjem disciplinskog postupka, nakon što budu predani pritvorskom nadzorniku, protiv njih će biti podnesena i kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.”

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, prenosi N1.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list ova akcija USKOK-a i policije povezana je s događajem s početka ovog mjeseca kada su policajci u Mošćenici upotrijebili vatreno oružje.

Tada je Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila da se radilo o postupanju prema više osoba zbog suzbijanja kriminaliteta droga te da je uporabljeno vatreno oružje “kad je vozač automobilom krenuo na policajce”.

“Tijekom postupanja, vozač automobila je vozilom krenuo prema policijskim službenicima, prethodno se oglušujući na njihove naredbe. Kako bi otklonili opasnost, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u zrak i u pneumatike na automobilu. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba”, priopćila je tada policija dodajući da je s tim u vezi jedna osoba privedena, a da se za dvije osobe još traga.

No, naknadno je navodno utvrđeno da se sve zbilo na nešto drugačiji način, odnosno da osobe u vozilu koje su policajci pokušali zaustaviti, nisu pokušali pregaziti policajce nego da su ubrzali i pobjegli, a da ih nisu ugrozili. Policajci su potom, umjesto da ispale hice upozorenja u zrak, odmah zapucali prema vozilu u bijegu, a kasnije su složili ranije navedenu priču kao da su postupali sukladno pravilima službe. No, cijeli je događaj navodno snimljen, pa je kasnije otkriveno što se uistinu dogodilo.

Share This Article