Izvrstan trik koji će vam pomoći skinuti etikete sa staklenki

Foto: Unsplash

Riješite se tvrdokornih etiketa sa staklenki i ostalih ukrasnih predmeta od stakla.

Malo se ukrasnih elemenata može mjeriti s elegancijom i profinjenošću staklenih vaza, lampi, prerađenih staklenih posuda i drugih eksponata. Ovi predmeti pomažu poboljšati izgled vašeg doma i nevjerojatno ih je jednostavno uklopiti u vaš dizajn.

Međutim, može biti frustrirajuće grebati i odlijepiti tvrdoglave etikete proizvoda, cjenike ili druge naljepnice s njihovih površina zbog snage ljepila. Također, ljepljivi ostaci naljepnica neće samo narušiti izgled predmetnog ukrasa, već će i privući prljavštinu i prašinu. Srećom, ljepljive naljepnice sa svojih staklenih ukrasnih predmeta možete ukloniti odstranjivačem laka za nokte, piše House Digest.

Dok papirnate naljepnice obično popuštaju pod ravnomjernim mlazom vode, vodootporne naljepnice—koje se mogu pohvaliti metalik, teksturiranom ili sjajnom završnom obradom—uključuju mnogo ljuštenja i grebanja. Ali svojim premorenim noktima i bolnoj ruci možete dati prijeko potreban odmor s ovim briljantnim trikom i iskoristiti sadržaj acetona u odstranjivaču laka za nokte kako biste se riješili ostataka naljepnica i etikete.

Kako koristiti acetonski odstranjivač laka za nokte
Započnite s nošenjem zaštitnih rukavica kako biste zaštitili svoje ruke (pogotovo nalakirane nokte) od odstranjivača laka za nokte. Zatim uzmite papirnati ubrus (ili krpu od mikrovlakana) i ulijte veliku količinu sredstva za uklanjanje da ga natopite. Kad završite, stavite ga na ljepljivu naljepnicu i pustite da djeluje. Budući da ova otopina acetona prilično brzo ispari, omotajte papirnati ručnik tankim slojem plastične folije i ostavite ga na miru 10 do 20 minuta.

Nakon što vrijeme istekne, uklonite plastičnu foliju i papirnati ubrus prije nego što se naoružate plastičnim strugačem (stara krpa i plastična kartica također će poslužiti) kako biste nježno uklonili naljepnicu i ostatke ljepila. U slučaju da je ostalo malo ljepila ili naljepnice, izlijte malo sredstva za uklanjanje laka za nokte na drugi papirnati ubrus i trljajte ga kružnim pokretima kako biste se riješili taloga. Nakon što završite, ne zaboravite oprati staklenku ili stakleni ukrasni predmet blagim sapunom i toplom vodom, prenosi N1.

Kako što manje peglati: Trikovi uz koje se odjeća manje gužva

Share This Article