UEFA pokrenula novi disciplinski postupak protiv HNS-a; FARE prijavio pjesmu i rasističke povike

Foto: NK Osijek

Krovna europska nogometna organizacija, Uefa, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza nakon utakmice Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku, objavio je HNS na službenim stranicama.

Nakon izvješaja delegata utakmice, Uefa je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice.

Naknadno je, nakon izvještaja FARE-a, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izvještaj o incidentima, koji je potkrijepljen izvještajima iz hrvatskih medija o pjevanju ustaške pjesme te rasističkim povicima od strane dijela hrvatskih navijača.

Ranije je i izbornik Zlatko Dalić komentirao pjevanje neprimjerenih pjesama.

– Ja to ne razumijem, da njih 20 poništi sve dobro što napravi 15.000 ljudi. Nije mi jasno tko to organizira i dogovara. Komu to treba, to se konstantno događa. Nisam ništa čuo za vrijeme utakmice jer sam bio u svom filmu, poslije su mi rekli. Ne razmišljam o kazni, ali tijela koja donose odluku o kaznama moraju shvatiti da je to mali broj ljudi. Nije vikao cijeli stadion, nego mala skupina, rekao je Dalić, javlja HRT.

Share This Article