3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska ‘Prošli se tjedan otac tog djeteta objesio. Majka druge djevojčice je na...

‘Prošli se tjedan otac tog djeteta objesio. Majka druge djevojčice je na psihijatriji. Do kada ćemo biti nevidljivi?‘

‘Nema grupa potpore, nema psihološkog savjetovanja, nema ničega za nas – nemamo pravo na bolovanje jer nemamo kome ostaviti dijete‘

“Do kada ćemo mi roditelji djece s teškoćama biti nevidljivi kao i naša djeca? Prošli se tjedan otac djeteta s teškoćama objesio, majka djevojčice iz Zagreba završila je na psihijatriji zatvorenog tipa. Nema grupa potpore, nema psihološkog savjetovanja, nema ničega za nas – nemamo pravo na bolovanje jer nemamo kome ostaviti dijete, nemamo život, ne znamo se nositi s ovim situacijama, a nitko nas ne želi poslušati. Ljudi u očaju dižu ruku na sebe jer se ne mogu s time nositi… ”

Ovakav je status krajem prošlog tjedna u Facebook grupi “Podrška roditeljima njegovateljima” objavila jedna majka i pokrenula lavinu. Javilo joj se 100-tinjak drugih roditelja, koji njezine riječi osjećaju kao svoje.

“Koliko sam puta pomislila na samoubojstvo, nemate pojma. Bila mi je lakša činjenica da mene nema nego da mi sina stave u instituciju gdje neće imati ljubavi, zagrljaja, podrške. Brak mi je propao, izgubila sam osmijeh i smisao za humor. U društvu se više ne znam ponašati, propadam zatvorena u kući bez života koji prolazi pored mene. Al‘ onda se sjetim da je njemu još teže. Vidi svojeg mlađeg brata kako trči i igra se. I on to sve želi, a ne može. Gledati zdravo dijete kako se razvija i raste i gledati uz to bolesno dijete, još je teže… a voliš ih oboje jednako”, napisala je jedna od njih, prenosi Jutarnji.

Majka njegovateljica Marica Mikulić, majka petogodišnjeg Ante, dječaka s najvišim, četvrtim stupnjem oštećenja i 100-postotnim invaliditetom, za Jutarnji list je ispričala svoju mučnu priču. Možete ju pročitati ovdje.

Najnovije

Još iz rubrike