1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno VIDEO Kosovski ministar optužio Srbiju da je obučavala teroriste za napad na...

VIDEO Kosovski ministar optužio Srbiju da je obučavala teroriste za napad na sjeveru Kosova

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je na press konferenciji u nedjelju da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Na današnjoj konferenciji za medije kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla izjavio je da je teroristički napad u selu Banjska bio pokušaj aneksije sjevera Kosova i da su teroristi uvježbavani u Srbiji.

Događaj se odvio prije dva tjedna, a teroristi su se prema njegovim riječima tpripremali za napad u centralnoj Srbiji što se, kako je rekao, vidi sa snimaka sa zaplijenjenih dronova, prenosi N1.

“Na obuci su bili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar obrane Miloš Vučević i načelnik Kopnene vojske Milan Mojsilović”, rekao je.

Direktor kosovske policije rekao je da se grupa duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Gray na Kopaoniku koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

“Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku”, rekao je, piše Dnevnik.hr.

Vučiću stiglo oštro upozorenje iz Washingtona: ‘Što se to događa na granici! Smjesta ih povucite‘

Najnovije

Još iz rubrike