1.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Otkriveni detalji oporuke šefa Wagnera: Sinu postavio nekoliko uvjeta

Otkriveni detalji oporuke šefa Wagnera: Sinu postavio nekoliko uvjeta

Osnivač Wagner grupe, Jevgenij Prigožin, oporukom je ostavio svu svoju imovinu 25-godišnjem sinu Pavelu. Proizlazi to iz navodne oporuke vagnerovca preminulog 23. kolovoza, koja kruži Telegram kanalima, a koju je objavio Times.

No novca bi moglo biti i mnogo više, s obzirom na dug između 75 i 80 milijardi rubalja (oko 785 milijuna eura) koji je rusko Ministarstvo obrane ugovorilo s Prigožinovim tvrtkama.

Prigožin je svom sinu ostavio oko 116 milijuna eura, čemu bi se uz dionice, dodala i rezidencija u četvrti Lakhta u Sankt Peterburgu. Prigožin je poginuo ove godine dok se privatnim avionom vraćao iz Moskve u St. Peterburg, piše Times.

Ne otkriva se što je točno Prigožin ostavio supruzi Ljubovi Valentinovnoj Prigožin, koja je farmaceutkinja i vlasnica je niza butika u Sankt Peterburgu, kao ni dvjema kćerima.

No, u oporuci piše da 25-godišnjak nasljedstvom morati “osigurati dostojanstvenu egzistenciju” udovici Prigožin, njezinim kćerima i majci Violetti, koja će također imati pravo na 10 posto nasljedstva.

Postoji još jedan posljednji uvjet koji je sinu napisao Prigožin: ako Pavel umre, odbije nasljedstvo ili se suoči s drugim okolnostima, ostavština će biti jednako podijeljena između Prigožinove udovice, kćeri i unuka.

Ako nasljedstvo pripadne kćerima, prema dokumentu, uzdržavat će ih Jevgenijeva majka, piše dnevnik.hr.

Najnovije

Još iz rubrike